Пансионни училища в Европа

Пансионни училища

В съвременния свят, който е конкурентен и динамично развиващ се, доброто срдно образование е един от ключовите елементи за развитието на всеки човек. В условията на все по-разрастваща се глобализация, е важно да подготвим децата си за предизвикателствата на утрешния ден. Да получат средно образование в чужбина, обучавайки се в пансионно училище с връстници от цял свят, е наистина добра възможност за тях да се изградят като отговорни, самостоятелни и освободени от предразсъдъци личности. Те ще пътуват с удоволствие, ще се срещат и общуват свободно с хора от различни култури и религии, чувствайки света като свой дом и като място, където всички могат да бъдат приятели.

Високото качество на образователните системи за средно образование в страни като Англия, Франция, Германия, Испания, Швейцария и Австрия предоставят добри възможности на обучаващите се там, значително да подобрят своите академични знания и чуждоезикови умения, необходими в последствие при кандидатстването за престижни университети. Следването в елитни международни пансионни училища и придобиването на международна квалификация са необходими условия за тези, които имат сериозни намерения и цели по отношение на продължаване на своето образование в реномирани университети в чужбина.

Партниращите пансионни училища на агенция Скай Лайнс са сред най-добрите учебни заведения, предлагащи средно образование в Европа за международни ученици. Квалификациите за средно образование, които те издават, са отлично преимущество за бъдеща професионална реализация и успешна кариера във всяка точка на света.

В резултат на дългогодишната ни работа, в момента наши ученици се обучават в престижни бординг училища във Великобритания (Royal Russell SchoolBuckswood School, Millfield School, Pangbourne College и др.) и Швейцария (College du Leman и Lyceum Alpinum Zuoz) и се радват на голям успех в престижни висши учебни заведения като: London School of Economics, Birmingham University, Aston University, City University London, "César Ritz" Colleges Switzerland, Istituto Europeo di Design и др.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users