BGI Academy

Детайли

Място: Ютланд, Дания
Годишна такса EUR 26 000
Образователни програми Cambridge IGCSE
Възраст на учениците 15 – 17г.

Местоположение

BGI Academy е разположена на полуостров Ютланд - на 260 км от летище Копенхаген. Ютланд е една от най-гъсто населените части на Дания, а и една от най-развитите в икономически план.

За училището

Основана през 1955г. BGI Academy е втората по големина спортна академия в Дания, в която учениците си съжителстват, практикуват различни спортове и изучават предмети за придобиване на IGCSE диплома. В училището се обучават 560 деца, като свободните места за международни ученици са само 20. Академията е оборудвана с най-модерните спортни съоражения, а треньорите са висококвалифицирани.

Продължителността на обучение е една година. Годишната такса включва настаняване, храна и екскурзии до 4 дестнации в Европа.

Учебни програми

Международните ученици могат да се обучават в следните спортни дисциплини: футбол, хандбал, баскетбол и колоездене. За да бъдат приети в избраната спортна програма, те трябва да отговарят на ниво за напреднали. Учебният план включва 3 пъти седмично спорт (в зависимост от дисциплината, в която учениците са избрали да се профилират) + гимнастика в часовете по физкултура. Учениците с най-добри постижения могат да се възползват от 2 допълнителни тренировки с професионален треньор.

Паралелно със спортната подготвка, учениците се обучават по IGCSE програмата, която е широко популярна и призната в цял свят. В академията се изучават: английски език, физика и химия, математика и глобални перспективи. В края на учебната година възпитаниците полагат изпити по тези предмети.

След дипломирането си, младежите могат да продължат средното си образование в Англия по програмата А-levels, в САЩ – по Advanced Placement или в други международни училища, които подготвят по програмата IB.

Датският език е включен в учебната програма като допълнителен задължителен предмет за всички международни ученици.

Настаняване

Предлага се настаняване в къщи с капацитет 16 души – 8 момчета + 8 момичета, по двама в стая. На разположение във всяка къща има по 2 санитарни възела. За учениците се грижи „настойник“, който отговаря за сигурността им по време на обучението и поддържа връзка с техните родители.

Спорт и развлечения

В свободното време се практикуват: футбол, хандбал, баскетбол, американски футбол, колоездене, танци, гимнастика, ритмична гимнастика, паркур. На разположение на децата е и напълно оборудвана фитнес зала. През уикендите учениците могат да се разхождат из градовете в близост до Ютланд.

По време на учебната година се организират пътувания до 4 различни държави в Европа, включително до град Кеймбридж във Великобритания.

Изисквания за прием

Навършени 16 години, попълване на апликационна форма и Skype интервю.

 

За повече информация се свържете с представителя на BGI Academy за България – SKYlines.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users