St. John’s International School

Детайли

Място: Брюксел, Белгия
Годишна такса EUR 27 300 - EUR 53 000
Образователни програми IB MYP; IB DP, High School Diploma, Advanced Placement
Възраст на учениците 3 – 19 год.

Местоположение:

Училището е разположено в град Ватерло, който се намира на няколко километра на юг от Брюксел. С около 30 000 жители градът е безопастно място за живеене, което осигурява на своите граждани всички необходими удобства. Районът предлага много възможности за активности на открито, като разходки сред природата, тичане, каране на колело или излет сред красивата природа.

За училището:

St. John’s International School е основано през 1964г. и в продължение на 50 години в него се обучават децата както на местните жители, така и на голяма част от международната общност в Брюксел. Училището приветства ученици от всички култури, религии и националности. В него се обучават около 600 ученици от 55 различни държави. Повече от 90% от децата завършват с отлична IB диплома и са приети в едни от най-добрите университети по света. Училището се ползва с репутация на едно от най-добрите международни училища в Европа.

Учебни програми:

IB MYP – програмата е създадена за ученици на възраст от 11 до 16 години. Предоставя обучение, което насърчава учениците да бъдат креативно мислещи личности и окуражава децата да използват наученото в училище и в реалния живот. Програмата благоприятства за развитието на умения за комуникация, междукултурно разбиране и глобална ангажираност. IB MYP е подготовка за академичните предизвикателства на IB програмата.

IB Programme – това е 2-годишна международнопризната образователна програма за ученици на възраст от 16 до 19 години, желаещи да продължат образованието си в университет. Всички изпити се полагат на английски език. Максималният брой точки в дипломната програма е 45. За да получат международна диплома, кандидатите трябва да са събрали най-малко 24 точки.

Настаняване:

Децата се настаняват в общежития на територията на училището в стаи с по 2 или 4 легла с общ санитарен възел, като момчета и момичета са в различни крила на сградата. На разположение на учениците е и кафетерия.

Спорт и развлечения:

Училището разполага със студио за балет и танци, театрална зала, арт ателие, малки музикални студиа за самостоятелно практикуване, спортно игрище, два физкултурни салона, фитнес салон, тенис кортове и алеи за лека атлетика.

Изисквания за прием:

·         Попълване на апликационна форма

·         Академична справка за последните 3 години на обучение

·         Сертификат за владеене на английски език

·         Интервю по Skype/телефон

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на St. John’s International School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users