La Garenne School

Детайли

Място: Вилар сюр Олон, Швейцария
Годишна такса CHF 77 000– CHF 86 000
Образователни програми IPC (International Primary Curriculum), IMYC (International Middle Year Curriculum); PYP, MYP, IB
Възраст на учениците 4 – 18 г.

Местоположение:

Курортът Вилар сюр Олон е разположен в Швейцария. Известен е предимно с това, че там се намират две от най-престижните училища в света - Collège Alpin International Beau Soleil и Aiglon College, но посетители му могат също да се насладят на отдих и култура, разнообразие от зимни спортове, както и на гледките към Женевското езеро и Мон Блан.

За училището:

Разположено във френско говорящата част на алпийския ски курорт Вилар сюр Олон, La Garenne е едно от водещите международни пансионни училища в Швейцария за ученици от 4 до 14 годишна възраст. Всяка година приема над 100 ученици от целия свят, като осигурява настаняване на по-голяма част от тях.

La Garenne School се гордее с двуезичния подход към своите ученици. От приема им до деветата учебна година, възпитаниците следват британските учебни програми IPC & IMYC, като едновременно развиват високо ниво на владеене и на английски, и на френски език.

Учениците могат да се присъединят към La Garenne и като част от програмата "Integration Programme", която им предоставя възможността да опитат от живота в училищните общежития за кратък период от време, след което, на по-късен етап да се запишат за цяла учебна година.

Учебни програми:

IPC (International Primary Curriculum) е британска учебна програма, предназначена за деца от 5 до 11-годишна възраст. Прилага се в 720 училища, разположени в 92 държави по света. IPC е всеобхватна, тематична и творческа учебна програма, с ясен процес на обучение и специфични учебни цели. Насърчава личностното развитие и международното съзнание.

IMYC (International Middle Year Curriculum) е британска учебна програма за деца от 11 до 14-годишна възраст. Прилага се в 103 училища, разположени в 50 държави по света. IMYC е медународно ориентирана програма, изградена около специална концепция, която помага за развитието на активни и социално ориентирани ученици.

La Garenne е член на Съвета на международните училища и Център за подготовка за изпитите Cambridge / DELF-DALF.

Настаняване:

Момчета и момичета се настаняват в отделни общежития, в стаи с 2-4 легла, с общ санитарен възел. По всяко време на денонощието, дежурят възпитатели, които се грижат за сигурността и комфорта на учениците. Общежитията разполагат с библиотека, ТV и специално оборудвани стаи с игри за различни възрасти.

Спорт и развлечения:

През лятото и зимата училището предлага дневни лагери с добре балансирана програма – уроци по английски и френски сутринта (от начално ниво до ниво напреднали), последвани от спортни, културни и развлекателни занимания през следобедите. Учениците имат чудесната възможност да практикуват зимни спортове, като ски и ски бягане.

Училището предлага чудесни възможности (изучаване на езици, експедиции, благотворителни проекти, училищни екскурзии по света), които стимулират любопитството на децата и ги учат на основни житейски умения.

Изисквания за прием:

·         Попълване на онлайн-апликационна форма

·         Копие на паспорт и медицински картон

·         Академична справка за последните две години

·         Входящи тестове по английски и математика

·         Скайп интервю с родителите

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на La Garenne School в България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.