Ecole Nouvelle de la Suisse Romande

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Ecole Nouvelle.jpg

Детайли

Място: Лозана, Швейцария
Годишна такса CHF 67'100 - 72'700
Образователни програми International Baccalaureate, Swiss Matura
Възраст на учениците 12-18 год.

Местоположение

Ecole Nouvelle de la Suisse Romande е в централната част на прекрасния швейцарски град Лозана, на 60 км от Женева и на 200 км от Цюрих; с централно местоположение в Европа, в близост до Франция, Германия и Италия. Училището е разположено в непосредствена близост до Женевското езеро в западния – френскоезичен, регион на алпийската държава.

За училището

Ecole Nouvelle de la Suisse Romande e основано през 1906 г. и е едно от първите училища, въвели международната програма International Baccalaureate. За малко повече от век изгражда отлична репутация с високи академичните постижения. Училищната база е превъзходна - библиотека, мултимедийна зала, компютърен център, кабинети за музика и изкуство, театрална зала, плувен басейн, фитнес център, детска площадка, тенис корт, закрита зала за футбол, баскетбол и волейбол. В Ecole Nouvelle de la Suisse Romande се обучават 600 деца, 40 от които са на пансион.

Настаняване

Общежитието се намира в историческа реновирана сграда в базата на училището. Децата се настаняват по 1-3 в стая в зависимост от пола и възрастта си. Всички имат достъп до ТВ зала и Wi-Fi. Училищният ресторант предлага три балансирани хранения всеки ден.

Спорт и развлечения

Изборът от спортни, културни и развлекателни дейности е голям - тенис, лека атлетика, баскетбол, волейбол, футбол, хокей; посещения на изложби, музеи и галерии. На разположение са и спортните съоръжения на училището: фитнес зала, тенис корт и спортно игрище. Извънкласните дейности включват рисуване, музика и актьорско майсторство. През почивните дни се организират посещения на културни мероприятия, ски дни, планински разходки и екскурзии.

Изисквания за прием

За пансионно обучение минималната възраст е 12 години. Полага се приемен тест на училището, необходима е и академична справка от предходното учебно заведение.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.