Ecole Nouvelle de la Suisse Romande

Лозана, Швейцария

Възраст на учениците:
12-18 год.

Годишна такса:
CHF 62'800 - 72'200

Образователни програми:
International Baccalaureate, Swiss Matura
Запитване

Местоположение

Ecole Nouvelle de la Suisse Romande е в централната част на прекрасния швейцарски град Лозана, на 60 км от Женева и на 200 км от Цюрих; с централно местоположение в Европа, в близост до Франция, Германия и Италия. Училището е разположено в непосредствена близост до Женевското езеро в западния – френскоезичен, регион на алпийската държава.

За училището

Ecole Nouvelle de la Suisse Romande e основано през 1906 г. и е едно от първите училища, въвели международната програма International Baccalaureate. За малко повече от век изгражда отлична репутация с високи академичните постижения. Училищната база е превъзходна - библиотека, мултимедийна зала, компютърен център, кабинети за музика и изкуство, театрална зала, плувен басейн, фитнес център, детска площадка, тенис корт, закрита зала за футбол, баскетбол и волейбол. В Ecole Nouvelle de la Suisse Romande се обучават 600 деца, 40 от които са на пансион.

Настаняване

Общежитието се намира в историческа реновирана сграда в базата на училището. Децата се настаняват по 1-3 в стая в зависимост от пола и възрастта си. Всички имат достъп до ТВ зала и Wi-Fi. Училищният ресторант предлага три балансирани хранения всеки ден.

Спорт и развлечения

Изборът от спортни, културни и развлекателни дейности е голям - тенис, лека атлетика, баскетбол, волейбол, футбол, хокей; посещения на изложби, музеи и галерии. На разположение са и спортните съоръжения на училището: фитнес зала, тенис корт и спортно игрище. Извънкласните дейности включват рисуване, музика и актьорско майсторство. През почивните дни се организират посещения на културни мероприятия, ски дни, планински разходки и екскурзии.

Изисквания за прием

За пансионно обучение минималната възраст е 12 години. Полага се приемен тест на училището, необходима е и академична справка от предходното учебно заведение.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник