King’s College The British School of Madrid

Мадрид, Испания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
EUR 36 696 - EUR 40 845

Образователни програми:
(I)GCSE, A-Level, Spanish Bachillerato, IB programme
Запитване

Местоположение

Учебната база и общежитието на King’s College са разположени в жилищен квартал на 25 км от Мадрид - третата по големина сред столиците на Европа, съвременен космополитен град и едно от най-значимите икономически и културни средища на континента. Мадрид несъмнено е и сред топ дестинациите за обучение в Европа.

За училището

В британското училище King's College Мадрид се обучават 1 350 деца от 45 националности. Те продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания, Испания и по света. Академичните съоръжения включват научни лаборатории, мултимедийни компютърни центрове, две библиотеки, музикални зали, арт студио, аула за 350 души и отделно музикално училище със стаи за индивидуално обучение.

Учебни програми

Децата по избор се обучават съобразно английската или испанската образователна система. В английската система учениците се подготвят за (I)GCSЕ и A-Level и обучението се води на английски език, преподава се испански и френски език. За испанската диплома за средно образование Bachillerato обучението е на испански език.

Настаняване

Общежитието е с капацитет от 40 души. Настаняването е в общи стаи със самостоятелен санитарен възел, храненето - в столова към базата на училището. Има кухненско помещение за приготвяне на лека храна и напитки, пералня, TV зала, стая за социални контакти, спортна зала за тренировки.

Спорт и развлечения

King’s College разполага и с отлични тенис кортове, волейболно и баскетболно игрище, гимнастически салон, конна база, 25-метров плувен басейн и футболни игрища. На учениците се предоставя възможността и за лека атлетика, джудо и ръгби. Активно работят кръжоци по изкуство, актьорско майсторство, музика, испански танци, балет и шах мат. През свободното време се организират групови посещения на културни мероприятия и екскурзии до големи градове и забележителности в Испания, както и почивки в други европейски държави.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на 11,13 и 16 годишна възраст. От учениците се изисква да положат специален изпит по английски език на King’s College и да предоставят академична справка от настоящето училище за последните 2 години от обучението си.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник