Пансионни училища в Канада

Канада  е най-голямата държава в Северна Америка и втората по големина страна в света. Има впечатляваща, разнообразна и красива природа. Интересен факт е, че тя разполага с най-много питейна вода на глава от населението. Тя е известна като социално ангажирана държава, която е сред най-развитите в световен мащаб. В страната живеят големи общности от други националности, които са запазили своите уникални културини традиции. Въпреки че, не е с най-приятния климат, държавата е популярна дестинация за младежи, които искат да получат световно признато средно образование. Официалните езици в страната са два: английски и френски. Образователната система в страната се базира активно и на двата езика. Единствено в Квебек френският език е основен, защото това е основна франкофонска провинция. Но и там има пансионни училища, където образователната програма е на английски език. Канада е разделена на провинции и тя няма централизирана образователна система. Според конституцията, всяка провинция определя сама образователните норми. Различията в средното образование в Канада се дължат на културното и историческото влияние на отделните провинции, които са автономни. Канадската образователна система е своеобразна смесица от американската и английската.

Дипломата, с която може да се завърши средно образование в Канада, в предлаганите от нас елитни пансионни училища, е със световна тежест.

 
Въпреки децентрализацията на средното образование в Канада, тази страна демонстрира високо ниво и отлични резултати на международни изложения в областта на информатиката, математиката и естествените науки.

 

В пансионните училища в Канада предлагат международни програми като Advanced Placement. След завършване на средно образование в Канада гимназистите могат да избират от едни от най-елитните канадски университети. Според класацията на QS World University Rankings, канадските университети намират място в световния топ 100, а някои се класират в топ 20.

 

Ето и нашите предложения за пансионни училища в Канада:

Lakefield College School

Училището е разположено на брега на езерото Katchewanooka в провинцията Онтарио...

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users