TASIS The American School

Лугано, Швейцария

Възраст на учениците:
12-18 год.

Годишна такса:
CHF 83 900

Образователни програми:
International Baccalaureate
Запитване

Местоположение

TASIS се намира в непосредствена близост до селцето Montagnola, Южна Швейцария. Гледката е към заснежените алпийски върхове на север, палмови дръвчета, езерото Лугано и границата с Италия на юг. Организират се експедиции и екскурзии в красивите околности.

За училището

TASIS е най-старото частно американско пансионно училище в Европа. Обучава 400 момичета и момчета от над 50 националности на възраст от 12-19 години. Разполага се в няколко исторически сгради за учебни занятия и специално построени за целта модерни общежития. Villa De Nobili е най-забележителната сграда - някогашно представително жилище на маркиз De Nobili, посланик на Италия в Швейцария, сега оборудвана с класни стаи, административни офиси и столова. В останалата част на базата са физкултурен салон, нова библиотека и театрален комплекс.

Настаняване

Възпитаниците на TASIS се настаняват на пансион в двойни и тройни стаи в шест общежития. Храненето е в столовата на училището. Осигурен е достъп до сградата на училищния съвет за лекции, дискусии, филмови прожекции и други социални дейности.

Спорт и развлечения

Спортните занимания са два дни в седмицата и включват следните спортове: футбол, волейбол, баскетбол, плуване, тенис, голф и др. Организират се екскурзии в Париж, Рим, Мадрид, Истанбул, Дъблин, Ню Йорк, Йордания, Кения, Камбоджа, Прага, Берлин, Мароко, Барселона, Лисабон и др. През първата седмица от пролетния семестър всички участват в ски седмица в ски курорта Crans-Montana в Западна Швейцария.

Изисквания за прием

Академична справка за последните 2 години , тест по английски език и математика.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник