Pré Fleuri International Alpine School

Детайли

Място: Villars, Швейцария
Годишна такса CHF 65 000
Образователни програми British, French & Swiss Curriculum
Възраст на учениците 3-13 год.

Местоположение

Училището Pré Fleuri се намира на 1200м. надморска височина в курортния град Villars, един от най-популярните ски курорти в Швейцария. Villars е разположен на около 120км. от Женева на изключително слънчево място в сърцето на швейцарските Алпи. Базата на училището заема 20 декара площ и е заобиколена от гори и ливади, които естествено се обитават от катерици, лисици, зайци и сърни. Местността е изключително живописна, предлага много чист въздух и сигурна среда, в която вашето дете да се обучава и забавлява най-здравословно.

За училището

Международното училище Pré Fleuri е основано през 1948г. и в него се обучават деца на възраст от 3-13 години. Много характерна за училището е приятната и оживена, почти фамилна атмосфера, в която децата се поощряват да разгърнат индивидуалния си потенциал и се научат да мислят самостоятелно и аналитично. Учениците са обект на грижи по 24 часа в денонощието от служители, учители и ръководители. Самата база на Pré Fleuri е разположена на кратко разстояние от центъра на Villars и разполага със следните спортни съоръжения: фитнес зала, плувен басейн, тенис корт, голф и крикет игрища, футболно игрище, баскетболна и волейболна площадка, тенис на маса, както и ски-лифт за скиорите. Учебните помещения са удобни и функционални и включват няколко класни стаи, библиотека, кабинет по музика, комютърна зала с интернет и няколко зали за игри.

Учебни програми

Учебната програма в Pré Fleuri има два раздела - на френски и английски език. В училището се следват едновременно британската и френско/швейцарската образователни системи. Ето и пълната гама от програми, които се предлагат:

-Двуезична програма на английски и френски за деца на предучилищна възраст.

- Програма на френски език, която се завършва с официална академична справка.

- Програма на английски език, съобразена с британската образователна система.

- Програма на чужд език с интензивни езикови курсове по английски или френски.

- Допълнителни курсове по определен език, музика, танци и др.

Настаняване

Грижите за всяко дете са много важна част от програмата в училището, където съотношението служители към ученици е 1:3. Поради сравнително малката възраст на децата, те изобщо не се оставят без надзор. Грижите и спокойната атмосфера целят да насърчат доброто и балансирано развитие на децата и им помагат да се чувстват като част от едно голямо и щастливо семейство. Учениците се настаняват в малко общежитие тип хижа, в стаи за 2-5 души.

Спорт и развлечения

Специално внимание в Pré Fleuri се отделя на различните аспекти от развитието на всяко дете, като училището специално подбира такива извънкласни дейности, които да отговарят както на образователните, така и на социалните нужди на децата. Спортната подготовка в Pré Fleuri е тясно свързана с учебната програма, и заниманията позволяват на децата не само да изразходват енергията си по здравословен начин, но и да се учат да бъдат част от екип. През първия и третия срок от учебната година се предлагат лека атлетика, гимнастика, джудо, каране на кънки, волейбол и голф, а втория срок е посветен изцяло на каране на ски. Всяка сряда се отделя време за спорт, отдих и културни посещения, а през уикенда се организират планински преходи, аква парк, други екскурзии, време за четене и социализиране. Културните дейности се считат за основен градивен елемент за характера на всеки млад човек и се отделя специално време за посещения на музеи, изложби, спектакли, концерти, кино и театрални постановки.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users