Institut auf dem Rosenberg

Детайли

Място: Санкт Гален, Швейцария
Годишна такса CHF 140 000
Образователни програми IGCSE, A Level, German IB, US High School Diploma & AP, IB
Възраст на учениците 6 - 18 год.

Местоположение

Institut auf dem Rosenberg е разположен в живописния град Санкт Гален между езерото Констанс и връх Сентис в швейцарските Алпи. Старинният град е седмият по големина в Швейцария и е известен с банки, университети, театри, концертни зали и музеи, както и със своето абатство - световно културно наследство на Източна Швейцария. Чист въздух и балансиран климат с четири сезона допълват възможностите за спорт на открито и пълноценна почивка. В спокоен жилищен район на площ от 100 000 кв. м са разположени сградите на колежа, заобиколени от ливади.

За училището

Institut auf dem Rosenberg е основан преди повече от 120 години и е един от най-реномираните колежи в немскоезичната част на Швейцария. Залага се на изграждане на балансирани личности чрез академичната подготовка, овладяването на чужд език и на чувството за социална отговорност. Към учениците има специални изисквания за облекло.

Настаняване

Учениците се настаняват в единични и двойни стаи, със или без самостоятелен санитарен възел. От 14-годишна възраст момчета и момичета са в отделни общежития. Храненето на децата е съвместно с преподавателите и персонала на колежа в обща трапезария.

Спорт и развлечения

В Institut auf dem Rosenberg се отделя голямо значение на спорта и възможностите за спорт са наистина разнообразни - каране на ски, сноуборд, спускане с шейни, пързаляне със зимни кънки, водни ски и тенис през лятото, футбол, баскетбол, планинско колоездене, скално катерене, голф, плуване, танци, ролери и фехтовка. На разположение е спортният център Сантис Парк, концертната зала, музеите, библиотеките, галериите, кината, кафенетата и добрите ресторанти в града. Колежът организира и специални събития като училищен карнавал, ски и сноуборд състезания, фитнес дни, гала вечери, тематични вечери и съботно-неделни екскурзии до европейски столици. Най-специалното събитие от социалния календар на Institut auf dem Rosenberg е ежегодният Бал на Розенберг с участието на всички ученици заедно с родителите и гости от всички краища на света.

Изисквания за прием

За прием в колежа се изисква попълнен формуляр за кандидатстване, академична справка за последните 3 години и препоръка от преподавател на английски език.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users