College du Leman

Детайли

Място: Женева, Швейцария
Годишна такса CHF 94 400
Образователни програми IGCSE, High School Diploma (AP courses), IBDP, French Baccalaureate, Maturité Fédérale
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

Базата на колежа се разпростира върху 80 декара площ на 9 км. от центъра на Женева - столицата на френскоговорящия регион Романдия в Швейцария и седалище на най-значимите международни организации като Международния червения кръст, Световната търговска организация и европейската централа на Обединените нации. В сравнение с други международни метрополиси, Женева е малък град, но изключително популярен с топлото си гостоприемство, космополитна атмосфера и не на последно място - луксозната часовникарска индустрия.

За училището

Collège du Léman е реномирано училище за основно и средно образование, добре познато на международните студенти. От основаването си през 1960 год. досега, колежа приема младежи от цял свят и се гордее с няколко хиляди възпитаници от близо 120 националности. Ултрамодерните условия, които колежът предлага, го правят предпочитано място за академични и спортни занимания. Съоръженията включват: компютърна зала, библиотека, арт студио, фото лаборатория, спортна зала, бейзбол игрище, плувен басейн и открити площадки за волейбол и баскетбол. Момичетата и момчетата се настаняват в отделни общежития.

Учебни програми

Училището предлага програми за ученици от 5 до 19 год., като уникално съчетава изискванията на френската, швейцарската, британската и американската образователна система. Всички ученици изучават английски и френски език, като при нужда от допълнителна подготовка се предлага съпътстващо интензивно обучение по основния език. Колежът има два центъра съобразно основния език за подготовка:
Англо–Американски център с преподаване на английски език
Основната цел на този център е учениците да получат необходимата подготовка за прием в европейски или американски университети или колежи. Колежът предлага два вида академични програми:
- Американска програма - подготвя учениците за прием в американски и световни университети.
- Международна програма – съчетава IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) и IB (International Baccalaureate). И двете програми се признават от почти всички университети в света като входящо ниво за прием.
Френско–Швейцарски център с преподаване на френски език
Този център съчетава елементи от френската и швейцарската система за средно образование и подготвя учениците за френската диплома за средно образование „French Baccalaureate” и швейцарската „Maturité Fédérale”.

Настаняване

College du Leman разполага с модерно оборудвани общежития, в които момичета и момчета се настаняват по отделно, съобразно възрастта им. Децата са под постоянно наблюдение от дежурен педагог, който е на тяхно разположение за съвет и подкрепа 24 часа в денонощието. Животът в общежитията създава отлична възможност за създаване на трайни приятелства с деца от различни националности и култури, посредством настаняването им в общи стаи и насърчаването на общуването в естествена среда.

Спорт и развлечения

Колежът е известен с интензивната си програма за спорт и развлечения. Предлагат се възможности за практикуване на различни спортове: плувне, боулинг, футбол, гимнастика, йога, баскетбол, джудо, волейбол, лека атлетика, тенис, софтбол, ориентиране, ръгби, а през зимния сезон има възможност за каране на ски и сноуборд в швейцарските Алпи. Колежът предлага и възможности за членуване в различни кръжоци и клубове – за актьорско майсторство, рисуване и пеене, както и организирани екскурзии в Швейцария през ваканциите.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users