Aiglon College

Aiglon College

Детайли

Място: Шезиер-Вилар, Швейцария
Годишна такса CHF 78 000 – CHF 130 000
Образователни програми IGCSE, International Baccalaureate (IB)
Възраст на учениците 9 - 18 год.

Местоположение

Разположен на височина от 1’258 м., точно зад курортното ски село Villars-sur-Ollon във френскоговорящата част на Швейцария, кампусът на Aiglon College е сам по себе си едно малко село високо в Алпите.

Когато Джон Корлет основава колеж „Айглон“ през 1949 г., той има уникална визия: да съчетае специфичния характер на планинския живот с новаторска образователна мисия. Днес Айглон пази тази оригинална визия и е едно от най-отличителните пансионни училища в света.

За училището

Aiglon е англоговорящо училище, оформено в традициите на британското образование. Учениците следват световно признатите програми IGCSE и International Baccalaureate (IB), като същевременно развиват практически умения, като интегрират учебната програма във всички области на живота. Фокусираната и индивидуално пригодената програма позволява на всеки ученик да получи достъп до уникален за него самия начин на обучение.

Характерът на възпитаниците на Айглон се оформя сред планината. От основно значение за образователната философия е уникално изработената експедиционна програма, която  използва местоположението на Aiglon College в швейцарските Алпи, за да ангажира учениците в дейности, предназначени да развият чувството им за предизвикателство и отговорност в изключително практична среда.

Учебни програми

Учениците между 9 и 13 годишна възраст следват балансирана учебна програма, която има за цел да ги подготви за специализиране в определена дисциплина. През следващите две години децата се подготвят за изпитите IGCSE, които полагат на 16 годишна възраст. През последните 2 учебни години учениците от горния курс изучават International Baccalaureate (IB).

Неразделна част от развитието на учениците е да поставят по-голям акцент върху това колко се ангажират с холистичните принципи на училището и отговорностите, които има всеки един от тях като възпитаник на Aiglon College. Затова, за да завършат с диплома на Aiglon College, наред с другите активности, които се предлагат в училището, учениците трябва да направят поне две или три планински експедиции на срок – включващи дейности като скално катерене, ски бягане, както и тридневни дълги експедиции.

Настаняване

Кампусът включва над 30 сгради и съоръжения, разположени върху площ от 60 000 квадратни метра. Възползвайки се от безопасната, алпийска среда, учениците се радват на открит кампус, където се разхождат свободно между къщите си, класовете и следобедните занимания, а основния лифт на ски курорта е само на 250 метра. Учениците живеят в общо 9 къщи (пансиона) и имат достъп до съоръжения, които включват съвременен спортен център, научни лаборатории, собствена обсерватория, художествен отдел, частни кабинети по музикална практика и многофункционално библиотечно и технологично пространство. Настаняването на по-малките е в стаи с по 4 легла, а по-големите ученици са в самостоятелни или двойни стаи. Всяка една от къщите разполага с общо помещение, трапезария, кухня и стая за отдих и игри.

Спорт и развлечения

През зимата учениците карат ски два пъти седмично като част от програмата за физическо възпитание. Те могат да участват и в други извънкласни ски дейности или да се присъединят към елитния състезателен ски отбор на училището. През другите сезони учениците участват и в широк спектър от състезателни и неконкурентни спортове като футбол, плуване и йога. Тези занимания са насърчавани и са от основно значение за балансираното развитие на възпитаниците на Aiglon.

Изисквания за прием:

-          Попълнена онлайн апликационна форма;

-          Входящи изпити и интервю с Директора на колежа.

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на Aiglon Collegeв България.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users