Aiglon College

Chesières-Villars, Швейцария

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
CHF 76 200 – 106 200

Образователни програми:
GCSE, IGCSE, International Baccalaureate
Запитване

Местоположение

Aiglon College е разположен в Западна Швейцария - в кантона Во, с френскоезично население. Училищната база заема площ от 46 декара и е построена върху прекрасно плато с южно изложение, на 1 170 метра в швейцарските Алпи.

За училището

Aiglon College се различава от останалите пансионни училища в Швейцария с това, че е британско училище и следва системата на образование във Великобритания с преподаване на английски език. Общият брой на учениците е около 350 и между тях има представители на 58 националности, голяма част британци и американци. Принципите на образованието в Aiglon се основават на развитие на личността, насърчаване на индивидуалния потенциал, съхранение на християнските ценности, възпитаване на ръководни качества, лична инициатива и здравословен живот. Съоръженията на Aiglon College включват нова компютърна зала, осем лаборатории, езикови центрове, библиотека и нови отдели по музика и изкуства. Голяма част от възпитаниците на Aiglon продължават образованието си в университети и колежи в САЩ и Европа.

Настаняване

Aiglon College разполага с четири общежития за момичета и четири за момчета, на няколко минути разстояние едно от друго. Помещенията за хранене са общи, а храната - разнообразна и здравословна. На разположение е здравен център и училищен психолог. За всеки ученик е определен личен настойник.

Спорт и развлечения

Спортните занимания са неделима част от общата подготовка в Aiglon College с часове по баскетбол, тенис, футбол, лека атлетика, гимнастика, плуване и волейбол. Алпийското местоположение на колежа е отлично преимущество за планински туризъм през цялата година. През уикендите се организират екскурзии и експедиции в планината. Програмата включва също планинско колоездене, ориентиране, кану и скално катерене, ски туризъм и ски алпинизъм, както и кръжок по изкуство, актьорско майсторство и танци, уроци с музикален инструмент и участие в музикалните групи.

Изисквания за прием

Приемен изпит по английски език и математика както и интервю с представител на училището

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 16 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник