Aiglon College

Детайли

Местоположение
Годишна такса CHF 70 500 – 115 500
Период 1 година
Ниво Начално
Възраст на учениците

Местоположение

Aiglon College е разположен в Западна Швейцария - в кантона Во, с френскоезично население. Училищната база заема площ от 46 декара и е построена върху прекрасно плато с южно изложение, на 1 170 метра в швейцарските Алпи.

За училището

Aiglon College се различава от останалите пансионни училища в Швейцария с това, че е британско училище и следва системата на образование във Великобритания с преподаване на английски език. Общият брой на учениците е около 350 и между тях има представители на 58 националности, голяма част британци и американци. Принципите на образованието в Aiglon се основават на развитие на личността, насърчаване на индивидуалния потенциал, съхранение на християнските ценности, възпитаване на ръководни качества, лична инициатива и здравословен живот. Съоръженията на Aiglon College включват нова компютърна зала, осем лаборатории, езикови центрове, библиотека и нови отдели по музика и изкуства. Голяма част от възпитаниците на Aiglon продължават образованието си в университети и колежи в САЩ и Европа.

Настаняване

Aiglon College разполага с четири общежития за момичета и четири за момчета, на няколко минути разстояние едно от друго. Помещенията за хранене са общи, а храната - разнообразна и здравословна. На разположение е здравен център и училищен психолог. За всеки ученик е определен личен настойник.

Спорт и развлечения

Спортните занимания са неделима част от общата подготовка в Aiglon College с часове по баскетбол, тенис, футбол, лека атлетика, гимнастика, плуване и волейбол. Алпийското местоположение на колежа е отлично преимущество за планински туризъм през цялата година. През уикендите се организират екскурзии и експедиции в планината. Програмата включва също планинско колоездене, ориентиране, кану и скално катерене, ски туризъм и ски алпинизъм, както и кръжок по изкуство, актьорско майсторство и танци, уроци с музикален инструмент и участие в музикалните групи.

Изисквания за прием

Приемен изпит по английски език и математика както и интервю с представител на училището

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник