King’s College The British School of Madrid

Детайли

Място: Мадрид, Испания
Годишна такса EUR 28 326 – EUR 34 056
Образователни програми (I)GCSE, A-Level, Spanish Bachillerato, IB programme
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

Учебната база и общежитието на King’s College са разположени в жилищен квартал на 25 км от Мадрид - третата по големина сред столиците на Европа, съвременен космополитен град и едно от най-значимите икономически и културни средища на континента. Мадрид несъмнено е и сред топ дестинациите за обучение в Европа.

За училището

В британското училище King's College Мадрид се обучават 1600 деца от 45 националности. Те продължават образованието си в най-добрите университети във Великобритания, Испания и по света. Академичните съоръжения включват научни лаборатории, мултимедийни компютърни центрове, две библиотеки, музикални зали, арт студио, аула за 350 души и отделно музикално училище със стаи за индивидуално обучение.

Учебни програми

Децата по избор се обучават съобразно английската или испанската образователна система. В английската система учениците се подготвят за (I)GCSЕ и A-Level и обучението се води на английски език, преподава се испански и френски език. За испанската диплома за средно образование Bachillerato обучението е на испански език.

Настаняване

Общежитието е с капацитет от 40 души. Настаняването е в общи стаи със самостоятелен санитарен възел, храненето - в столова към базата на училището. Има кухненско помещение за приготвяне на лека храна и напитки, пералня, TV зала, стая за социални контакти, спортна зала за тренировки.

Спорт и развлечения

King’s College разполага и с отлични тенис кортове, волейболно и баскетболно игрище, гимнастически салон, конна база, 25-метров плувен басейн и футболни игрища. На учениците се предоставя възможността и за лека атлетика, джудо и ръгби. Активно работят кръжоци по изкуство, актьорско майсторство, музика, испански танци, балет и шах мат. През свободното време се организират групови посещения на културни мероприятия и екскурзии до големи градове и забележителности в Испания, както и почивки в други европейски държави.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на 11,13 и 16 годишна възраст. Кандидатите представят академична справка за последните 2 години и полагат онлайн комбиниран изпит по английски език и логическо мислене (както и по отделни предмети за прием в по-горните нива). Провежда се и интервю.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users