Schloss Neubeuern

Детайли

Място: Нойбойерн, Германия
Годишна такса EUR 44 340
Образователни програми German Abitur
Възраст на учениците 10-19 год.

Местоположение

Schloss Neubeuern е само на няколко километра от езерото Chiemsee, между Мюнхен и Залцбург, сред алпийски ски курорти и голф игрища.

За училището

Международното училище е основано през 1925 г. и е сред най-добрите частни училища в Германия. Обучава около 180 деца в малки класове от по 10-12 души. Сред випускниците има представители на немското висше общество, всестранно развити и интересни млади хора. Приемат се ученици от 10-годишна възраст с минимални или почти никакви познания по немски език, които се обучават в международния отдел, докато се присъединят към съответния клас за своята възрастова категория.

Настаняване

Момичетата и момчетата се настаняват в отделни общежития, във всяко - между 10-20 деца. Баните и тоалетните са общи. По-малките ученици са настанени в двойни и тройни стаи, а по-големите - в единични или двойни. Общежитията разполагат с общи помещения с кухненски боксове и телевизор. Там децата се събират да общуват, играят, да гледат телевизия или да си приготвят храна и напитки.

Спорт и развлечения

Спортовете на Schloss Neubeuern са бадминтон, баскетбол, фитнес, футбол, голф, хокей, катерене, планинско колоездене, езда, танци, таекуондо, тенис, волейбол, ски и ветроходство. Работят и клубове по интереси - хор, актьорско майсторство, фотография, рисуване, музика, готварство, грънчарство, моделиране, шах, химия, компютри, годишник на училището. Всяка година се провежда едноседмична екскурзия до друга държава.

Изисквания за прием

За прием се изисква CV, академична справка за последните три години, препоръки от преподавател и есе на немски или английски език на тема Кой съм аз и какво очаквам от обучението ми в Schloss Neubeuern.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users