Berlin Brandenburg International School

Детайли

Място: Берлин, Германия
Годишна такса EUR 41 800 – EUR 42 800
Образователни програми International Baccalaureate, BBIS High School Diploma
Възраст на учениците 15-19 год.

Местоположение

Берлин е един от най-впечатляващите европейски метрополиси, привличащ със своята уникална история, динамично научно и технологично развитие и богато културно наследство. Красивата столица на Германия е едно от най-подходящите места за обучение сред прекрасна природа, забележителна архитектура и космополитната атмосфера на централна Европа.

За училището

Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично училище с 650 ученика. Базата му Сииберг, в южната част на Берлин на езерото Макнау се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и непрекъснато увеличаващи се модерни учебни съоръжения. Освен качествената академична програма, BBIS предлага многобройни извънкласни занимания с физкултурни дейности, кръжоци по изящни изкуства и социални мероприятия. В училището се възпитават основни добродетели като компетентност, културна толерантност, лична отговорност и умения за владеене на чужди езици.

Учебни програми

В BBIS се предлага международната двугодишна академична програма International Baccalaureate (IB), която включва фокусирано изучаване на 6 предметa по избор от следните възможни: английски, немски или френски език, история, география, икономика, биология, физика, математика, химия, музика и изкуство. Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятията по творческа дейност, в курса по теория на знанието и да предадат есе от 4000 думи на тема от личен интерес, която да включва академично изследване. От всеки ученик се изисква да постигне оценка 4 по всеки от задължителните академични предмети, както и да покрие останалите 3 изисквания, за да получи дипломата International Baccalaureate, с която може да се кандидатства в немски и европейски университети, както и в САЩ и Канада.

Настаняване

Общежитието се намира на около 20 мин. от сградите на училището и до него се стига с осигурен транспорт. То е наскоро обновено и разполага със столова, в която се предлагат закуска и вечеря. Учебните спални, в които се настаняват учениците са единични или двойни и имат самостоятелни WC.

Спорт и развлечения

В училището се обръща сериозно внимание на физическата подготовка и спортните занимания. Състезателните спортове са плуване, тенис, волейбол, баскетбол, бадмингтон, йога, ветроходство и спортни танци. За свободното време на учениците колежът предлага различни клубове, в които всеки може да изяви и развие своите таланти - има клубове по уеб дизайн, кино, математика, изкуства, актьорско майсторство, защита на човешките права и др. През ваканциите се организират и ски почивки в Австрия.

Изисквания и прием

Кандидатите полагат изпити по английски и немски език, математика, а понякога и по отделни предмети. Изискват се академична справка от последните 3 години, препоръка и интервю.

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users