Berlin Brandenburg International School

Берлин, Германия

Възраст на учениците:
15-19 год.

Годишна такса:
EUR 37 400 - EUR 38 600

Образователни програми:
International Baccalaureate, BBIS High School Diploma
Запитване

Местоположение

Берлин е един от най-впечатляващите европейски метрополиси, привличащ със своята уникална история, динамично научно и технологично развитие и богато културно наследство. Красивата столица на Германия е едно от най-подходящите места за обучение сред прекрасна природа, забележителна архитектура и космополитната атмосфера на централна Европа.

За училището

Berlin Brandenburg International School (BBIS) е напълно акредитирано англоезично училище с 560 ученика. Базата му Сииберг, в южната част на Берлин на езерото Макнау се гордее с превъзходните си спортни площи, отлично оборудван физкултурен салон и непрекъснато увеличаващи се модерни учебни съоръжения. Освен качествената академична програма, BBIS предлага многобройни извънкласни занимания с физкултурни дейности, кръжоци по изящни изкуства и социални мероприятия. В училището се възпитават основни добродетели като компетентност, културна толерантност, лична отговорност и умения за владеене на чужди езици.

Учебни програми

В BBIS се предлага международната двугодишна академична програма International Baccalaureate (IB), която включва фокусирано изучаване на 6 предметa по избор от следните възможни: английски, немски или френски език, история, география, икономика, биология, физика, математика, химия, музика и изкуство. Освен академичните предмети, от учениците се изисква да покрият още три изисквания: да участват в занятията по творческа дейност, в курса по теория на знанието и да предадат есе от 4000 думи на тема от личен интерес, която да включва академично изследване. От всеки ученик се изисква да постигне оценка 4 по всеки от задължителните академични предмети, както и да покрие останалите 3 изисквания, за да получи дипломата International Baccalaureate, с която може да се кандидатства в немски и европейски университети, както и в САЩ и Канада.

Настаняване

Общежитието се намира на около 20 мин. от сградите на училището и до него се стига с осигурен транспорт. То е наскоро обновено и разполага със столова, в която се предлагат закуска и вечеря. Учебните спални, в които се настаняват учениците са единични или двойни и имат самостоятелни WC.

Спорт и развлечения

В училището се обръща сериозно внимание на физическата подготовка и спортните занимания. Състезателните спортове са плуване, тенис, волейбол, баскетбол, бадмингтон, йога, ветроходство и спортни танци. За свободното време на учениците колежът предлага различни клубове, в които всеки може да изяви и развие своите таланти - има клубове по уеб дизайн, кино, математика, изкуства, актьорско майсторство, защита на човешките права и др. През ваканциите се организират и ски почивки в Австрия.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на възраст от 16-19 години. Задължително се полагат тестове по английски език и математика и се взема под внимание академична справка от настоящето училище.

 

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 16 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник