St Michael's College

Детайли

Място: Тенбъри Уелс, Великобритания
Годишна такса GBP 27 990 - 30 198
Образователни програми Pre-GCSE, GCSE, Pre-A Level, A Level, University Foundation
Възраст на учениците 14-18 год.

Местоположение

 
Малкото английско търговско градче Тенбъри Уелс, графство Уорчестършир, е на няколко километра югозападно от Бирмингам (втория по големина град в Англия). Mоят малък град в овощната градина – така кралица Виктория нарича Тенбъри заради ябълковите градини в областта.

За училището

 
Saint Michael's College е интернационално училище с програми GCSE и A Level, подготвителна година за университет и летни курсове за деца от цял свят. Обучават се приблизително 110 ученици на година и голяма част от тях продължават образованието си в престижни университети в Англия. Разнообразието от националности оформя стимулираща интелектуална среда. Училището разполага с библиотека, открит плувен басейн, арт студио, игрище с изкуствена трева, фитнес зала, компютърна зала, музикален кабинет, игрище за крикет, лаборатории, тенис кортове и др.

Настаняване

 
Общежитието на Saint Michael's College е модерна жилищна сграда, високо оценена при проверките на длъжностните лица и от обитателите ѝ. Може да се осигури и настаняване в приемни семейства. Общежитията са с единични и двойни стаи, а приемните семейства предлагат единични стаи.

Спорт и развлечения

 
Спортовете в Saint Michael's College са бадминтон, баскетбол, фитнес, футбол, голф, конна езда, каране на кънки, скуош, плуване, тенис на маса, тенис и волейбол. Децата могат да се запишат и в следните клубове по интереси: изкуство, пеене, компютри, танци, говорене пред публика, шофьорски курсове, училищен вестник и йога.

Изисквания за прием

За кандидатстване в програмите GCSE и A level се полага изпит по английски език и математика. За A level изпитът по математика не е задължителен, ако това не е един от избраните предмети за изучаване в програмата. Взема се под внимание и академична справка за последните три години от предходното училище.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.