St Edward's School

Оксфорд, Великобритания

Възраст на учениците:
13-18 год.

Годишна такса:
GBP 36 570

Образователни програми:
GCSE, A Level, International Baccalaureate
Запитване

Местоположение

 
Оксфорд е един от най-престижните академични градове с отлична международна репутация. Базата на St Edward’s School се намира на една миля от централната част на Оксфорд върху площ от 100 декара в сгради във викториански стил и дава лесен достъп до великолепна архитектура, красиви паркове, оживени театри, кина и музеи.

За училището

 
Инспекторатът по училищата във Великобритания (ISI) описва St Edward’s School като забележително училище, което предлага много високо качество на образование, преподаването дава възможност на всички ученици да мислят самостоятелно и да се радват на своя успех. През последните пет години 50 възпитаници на St Edward’s School са продължили своето образование в университетите на Оксфорд и Кеймбридж. Училището е модернизирано с оборудвана съвременна сграда за естествени науки и център за изкуства с театър, зала за репетиции и танцово студио.

Настаняване

 
В St Edward’s School 76% от децата са на пансион и училището е оживено вечерно време и през почивните дни. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни стаи, а по-малките - в стаи за 3-4 души в общежития само за момчета или момичета. Храненето е в столова, но има и кухненски боксове за приготвяне на леки закуски.

Спорт и развлечения

 
Има възможности за практикуване на бадминтон, баскетбол, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, джудо, карате, крикет, лека атлетика, нетбол, плуване, раундърс с топка и бухалка, скуош, тенис на маса, тенис и фитнес. Най-високи постижения училището има в първенства по ръгби, хокей и гребане. Актуални са и клубовете по интереси (25 на брой): дебати, приключенски спортове, публична реч, стрелба, танци, театрално продуцентство, шах и др.

Изисквания за прием

Изпити на училището по английски език и математика, които се държат на място. Взема се под внимание и академична справка за последните три години от предходното училище.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник