Rossall School

Детайли

Място: Флийтууд, Великобритания
Годишна такса GBP 27 210 - GBP 36 840
Образователни програми 1 year IGCSE, GCSE, A Level, IB Diploma, BTEC
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

 
Rossall School е сред най-добрите пансионни училища във Великобритания. Разположено е на живописния бряг на Флийтуд, Северозападна Англия, с училищна база от 160 акра площ.


За училището

 
Традициите на историческо пансионно училище с добра репутация са съчетани с иновациите и модерните технологии - Rossall School комбинира най-доброто от миналото с най-доброто от настоящето, за да предостави на своите ученици отличен старт в живота. Училището разполага с библиотека, закрит плувен басейн, компютърна зала, лаборатории, музикален кабинет, параклис, писта за лека атлетика, спортна зала, театрална зала и център за изкуство и технологии.

Настаняване

Общежитията са отделни за момичета и момчета. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни стаи, а по-малките - в стаи за 4-6 души. Храненето се извършва в обща столова.

Спорт и развлечения

 
Rossall School държи на доброто физическо състояние на възпитаниците си и дава възможност за различни видове спорт - баскетбол, ветроходство, волейбол, голф, кану, крикет, лека атлетика, плуване, ръгби, скуош, стрелба, тенис, фехтовка, фитнес, футбол и хокей, ски, стрелба с лък, както и участие в бенд, оркестър, хор, клас по актьорско майсторство, астрономия, дебати, езда, компютри, филми, фотография и шах.

Изисквания за прием

 
Всеки кандидат се оценява индивидуално. Изисква се академична справка от последните 2 години на обучение. Полагат се изпити по английски език и математика. Кандидатите за гимназиален курс трябва да демонстрират отлично владеене на английски език с резултат от IELTS минимум 5.0.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users