Roedean School

Брайтън, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
GBP 30 930 - 37 440

Образователни програми:
GCSE, AS Level, A Level
Запитване

Местоположение

Училището за момичета Roedean School има прекрасно местоположение на върха на внушителни крайбрежни скали в близост до един от най-оживените градове в Англия, Брайтън. Брайтън е и най-известният английски морски курорт, избран още през 18-ти век от британското кралско семейство за официална лятна резиденция. От тогава до днес крайморският град привлича стотици туристи от острова и чужбина с дългата си плажна ивица, оживените търговски улички и уникалните забавления, които предлага. Брайтън е предпочитан студентски град, за което допринася близостта му до Лондон – само на 45мин. с влак.

За училището

Разположено на внушителна площ от близо 480 декара, Roedean School е едно от най-престижните пансионни училища за момичета във Великобритания, което през годините от своето основаване в далечната 1885 г. е възпитало много известни дами-политици, актриси, писателки и журналистки. Училището възпитава не само британски момичета, но и много представителки на различни националности. Училището е изключително силно в творческите специалности и наред с взискателната академична подготовка от момичетата се изисква задължително да развият своята креативност в извънкласните занимания за танци, музика и актьорско майсторство. Ученичките също вземат уроци по най-аристократичния спорт- конна езда и практикуват бойни изкуства за самозащита. Roedean School разкрива неповторими гледки към морето и е построено в близост до яхтеното пристанище на Брайтън. Атрактивните и отлично оборудвани сгради на училището са изградени специално с тази цел, като приблизително 160 декара са отделени специално за спортни площадки и кортове. В самата база на Roedean има фитнес център, закрит басейн, голяма спортна зала, танцово студио, театрална зала с 320 места и кортове за нетбол, тенис и скуош.

Учебни програми

Академичната програма на всяко момиче се подбира по такъв начин, че да отговаря на нейните индивидуалните умения и интереси. Задължителните предмети за GCSE включват английски език, английска литература, география или история, математика, избор от науки и един съвременен език. В A Level се предлагат следните дисциплини: английски език и литература, биология, бизнес науки, география, гръцки език, изкуство и дизайн, икономика, история, история на изкуството, испански език, класическа цивилизация, латински език, математика, музика, политика, психология, театрални науки, физика, френски и химия. След завършването си голяма част от възпитаничките на Roedean School постъпват в едни от най-добрите британски университети: Imperial College, London School of Economics, Cambridge University, Royal Holloway и University College London.

Настаняване

Училището разполага с 4 общежития за момичета на възраст 11-17 год. които предлагат всички съвременни удобства и имат прекрасна гледка към морето. В общежитията момичетата естествено създават трайни приятелства с други девойки от цял свят. Ученичките от горните класове се настаняват в самостоятелно общежитие Keswick, в което условията наподобяват на тези в университетските общежития. Keswick разполага с помещения за учебна подготовка, зали за отмора и почивка и кафе заведение. В общежитията има отговорни педагози, които предоставят съвети относно академичната подготовка на момичетата и наблюдават да има баланс между учене и отмора.

Спорт и развлечения

Roedean School предлага богато многообразие от клубове по интереси, които наброяват общо 60! Сред клубовете има такива за предприемачество, стрелба с лък, астрономия, обществено полезен труд, гмуркане и много други. През уикендите се организират екскурзии до Брайтън за шопинг, ходене на плаж, или посещения на кино, театър, галерии и увеселителни паркове. Организират се и специални училищни събития и представления, на които се канят момичета и момчета от други училища.

Изисквания и прием

Roedean School е селективно училище и приема се осъществява с полагане на приемен изпит на самото училища, интервю и академична справка от предходното учебно заведение на кандидата.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник