Padworth College

Детайли

Място: Рединг, Великобритания
Годишна такса GBP 30 750 - 31 500
Образователни програми GCSE/ IGCSE, A Level, International Foundation Year
Възраст на учениците 13-18 г.

Местоположение


Padworth College се намира на красиво, спокойно и сигурно място в историческата сграда Padworth House, само на 15 мин от университетското градче Рединг, на 40 мин от Оксфорд и на 45 мин от летище Хийтроу и Лондон.


За училището


Padworth College e основан през 1963 г. от оксфордския преподавател Питър Физън. Колежът въвежда неформална обстановка в обучението в малки групи и в тези условия се насърчават индивидуалните таланти на всички ученици.


Учебни програми


Училището приема британски и международни ученици на възраст от 14-19 г. Предлагат се множество програми, адаптирани към нуждите и академичните цели на учениците.


Настаняване


Настаняването е в комфортни единични или двойни стаи в отделни общежития за момчета и момичета. Храненето става в столова към колежа. Има кухненски помещения в пансиона за приготвяне на леки закуски и стаи за социализиране.


Спорт и развлечения


Децата се насърчават да участват в извънкласни дейности, организирани от персонала на училището или от външни инструктори след учебните часове и през почивните дни. Предложенията за спорт са баскетбол, футбол, фитнес и др. На разположение са клубове по икономика и философия, дискусионен клуб, класове по актьорско майсторство и пеене. Програмата се допълва от екскурзии в събота, посещения на театър, музеи и художествени галерии, пейнтбол.


Изисквания и прием


За кандидатстване за GCSE, A Level или Pre-A level се изисква попълнен формуляр, препоръка от директора на училището и академична справка за последните две години. Кандидатите трябва да положат приемни изпити по английски език и математика.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users