Oakham School

Детайли

Място: Оукъм, Великобритания
Годишна такса GBP 30 810 - GBP 37 800
Образователни програми GCSE, A Level, International Baccalaureate (IB)
Възраст на учениците 10-18 год.

Местоположение

Оакхам e град с богата история и е общински център на графство Рутланд - най-малкото по население графство във Великобритания, разположено в региона Ийст Мидландс. Градчето Оакхам е известно с традиционния си базар, който се провежда два пъти седмично в норманския замък в града. Благодарение на чистия си въздух и добрите транспортни връзки, Оакхам привлича много посетители от Лондон и близките Нотингам, Дарби, Лестър, Бирмингам и Кеймбридж.

За училището

Сградата на Oakham School е сред основните забележителности в града със своята забележителна архитектура датираща от 1584 год. Училището е с над 400 годишна история и е оценено от “Good Schools Guide” като "приятелско и непретенциозно училище с напредничаво мислене, което постига впечатляващи академични резултати". Oakham School е "училище с високи постижения във всички области, особено подходящо за деца с разностранни таланти и интереси”. Базата на училището се намира в атрактивен район в близост до центъра на града и всички учебни съоръжения са с много високо качество. На разположение на учениците е една от най-добрите училищни библиотеки в страната, просторни научни лаборатории, компютърни зали, арт студия, театрална зала и музикално училище. Училището разполага и с отлично поддържани спортни терени и площадки.

Учебни програми

Oakham School е смесено училище за момичета и момчета на възраст от 10 до 18 години, което предлага програмите A Levels и International Baccalaureate (IB). Oakham е едно от водещите училища във Великобритания за програмата International Baccalaureate. Важна част в учебната програма заемат спортните и развлекателни дейности, които насърчават личностното развитие на учениците, и развиват уменията им за работа в екип, както и ръководните умения. Преподавателите имат значителен опит в предоставянето на грижи за международни ученици – те са отлично интегрирани. Всеки ученик има личен ръководител, който осигурява подкрепа и наблюдава техния напредък и постижения. В училището се насърчава подържането на тясна връзка между дома и училището, като на родителите се предоставят доклади под формата на писмени становища от преподавателите за академичния напредък на техните деца.

Настаняване

Всеки ученик в Oakham School принадлежи към определено общежитие. Общежитието е от основно значение за пребиваването на международните ученици в Oakham School. Това е място, където децата намират сигурност, подкрепа и разбирателство. Съвместното живеене в общежитието с други съученици представлява отлична възможност децата да привикнат към общоприети ценности като толерантност, подкрепа, учтивост и приятелство. Всички общежития са отлично оборудвани със спални помещения, зали за самоподготовка и кухненски помещения. По-голямата част от стаите са за двама души, но голяма част от по-малките ученици се настаняват в стаи за четирима. На учениците се разрешава да декорират стаите си със снимки, плакати и всичко, което ги прави по-уютни за тях.

Спорт и развлечения

Учениците в Oakham School могат да избират от следните спортове:
Баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, гребане, йога, кану, катерене по стена,конна езда,крикет, лека атлетика, плуване, ръгби, скуош, тенис на маса, тенис, фитнес, футбол и хокей. Наред с това учениците имат възможност да проявят своите умения в някои от клубовете по интереси: актьорско майсторство, готварство, изкуства, информатиката, испански клуб, катерене, керамика, кино и видео клуб, оркестър, ориентиране, пеене в хор, посещения на театър, публична реч, първа помощ, танци, творческо писане, текстил, фотография и шах.

Изисквания и прием

От всички кандидати се изисква да положат тест по английски език на Oakham School. Юношите на възраст 16+ трябва да демонстрират задоволителни академични резултати от предходното училище и да предоставят препоръка от директора. Кандидатите задължително трябва да преминат устно интервю.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users