Monkton Combe School

Бат, Самърсет, Уелс , Великобритания

Възраст на учениците:
11-19 год.

Годишна такса:
GBP 30 306 - GBP 31 113

Образователни програми:
GCSE, A-Level
Запитване

Местоположение

Училището Monkton Combe е разположено в красивата английска провинция в близост до град Бат – част от списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство.

За училището

В сегашния си вид Monkton Combe School се състои от три училища: основно, основано през 1929 г., и двете гимназиални училища, възникнали преди повече от 120 години - съответно през 1868 и 1888 г. Съставът на учениците е смесен близо 15% са с международен произход от 15 различни държави. Първостепенно значение се отдава и на академичния потенциал на учениците. Учебната програма е разнообразна и заедно с учебните занимания включва широк кръг от спортни мероприятия, музикални и театрални занимания.

Учебни програми

Подготовка за изпитите GCSE, A Level и програма “Английски като втори език”. За подготовката по английски език се отделят от 3 часа на седмица за по-големите ученици до 12 часа на седмица за по-малките. За часовете по английски се заплаща допълнително, на база взети часове.

Настаняване

Училището разполага със седем общежития. Едно от тях е за по-малки ученици на възраст от 11-13 год., а останалите шест са за ученици на 13-18 години, две от тях са за момичета и четири за момчета. Общежитията предлагат уютна домашна обстановка за отдих и самоподготовка. Средата предразполага към създаване на дълготрайни приятелства, уважение и толерантност. До единадесети клас учениците придобиват отлични организационни и междуличностни качества от първа необходимост при установяването им в университета.

 

Спорт и развлечения

Учебната програма в Monkton Combe School е много натоварена, но това се компенсира с развлекателни занимания през уикенда. Ръководството на училището отдава първостепенно внимание на развитието на личните умения и таланти на своите възпитаници и насърчава избора на подходящи извънкласни занимания – от бални танци и свирене на музикални инструменти, до актьорско майсторство, гребане, шах и фехтовка.  Monkton Combe School разполага с научен център, в който е инвестирана сериозна сума, модернизирана библиотеката, театралното студио и параклис, спортен център с фитнес зала, плувен басейн, игрище за крикет, кортове за тенис и скуош и яхтклуб на река Ейвън.

Изисквания и прием

От международните кандидати се изисква: 1) Успешно да положат приемните изпити по английски език и математика. Учениците в 7-10 клас полагат и академичен тест. 2) Академични справки. 3) Интервю с директора или друг представител на училището. 4) Попълнен регистрационен формуляр.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 16 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник