Leighton Park School

Детайли

Място: Рединг, Великобритания
Годишна такса GBP 29 955 - 37 170
Образователни програми GCSE, A Level, International Baccalaureate
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

 
Leighton Park School е разположено в красив парк с площ от 65 акра в покрайнините на Рединг, Бъркшир. Училището e само на 30 минути от централната част на Лондон и летище Хийтроу.


За училището

 
Leighton Park School е с високи академични резултати, предлага и отлична образователна среда на насърчение и любознателност. През 2011 г. The Good School Guide отбелязва: Ние преценихме, че това е едно от най-отличителните училища, които посетихме и си тръгнахме с подновено чувство на надежда за бъдещето. Ще бъде много добре, ако повече училища приемат модела на Leighton Park School. В него има почтеност и честност.


Настаняване

 
Училището разполага с 5 общежития. По-малките ученици се настаняват в двойни или тройни стаи в обособена част от училищната сграда, а по-големите - в самостоятелни стаи. Всяко общежитие разполага със собствена библиотека, работен кът, стая за телевизия и игри и кухненски бокс. Вечер по-големите имат достъп до развлекателните занимания в общежитията Grove, Field и Reckitt.


Спорт и развлечения

 
Училището разполага с първокласни съоръжения - отопляем закрит басейн, 22 тенис корта, фитнес зала, игрище за крикет и др. Извънкласните дейности са разнообразни - изобразително изкуство, актьорско майсторство, музика, кино, шах, компютри, боулинг и др. Организират се редовни посещения на театър, художествени галерии и музеи, пътувания в чужбина. През последните години децата са посетили Сицилия, Холандия, Чешката република, Хималаите, САЩ и Канада, Южна Африка.


Изисквания за прием


Академична справка за последните две години на обучение и събеседване с представител на училището. Полага се изпит по английски език и математика.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users