Lancing College

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Lancing-College.jpg

Детайли

Място: Лансинг, Западен Съсекс, Великобритания
Годишна такса GBP 38 550
Образователни програми GCSE, A-Level
Възраст на учениците 13-18 год.

Местоположение

Lancing College е разположен в красива природна местност в близост до град Брайтън и националния парк South Downs с изглед към морето на юг и към гористата местност Weald на север. Колежът заема площ от 225 хектара, а основните сгради на колежа представляват красиви модели на старинен архитектурен стил.

За училището

Lancing College се надежда сред най-престижните училища за средно образование във Великобритания. В училището са на почит ценностите на англиканската традиция като колежът разполага със собствен параклис. Академичните стандарти са много завишени и възпитаниците на колежа постигат добри резултати на изпитите. Общият брой на учениците е около 590.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS и A-level с богато разнообразие от предмети. На децата се предлага обучение по испански, италиански, немски и френски език, както и специална програма на разменни начала във Франция, Германия и Испания.

Настаняване

Училището разполага с комфортни общежития, като по-малките ученици се настаняват в общи спални помещения, а по-големите в самостоятелни учебни спални. Всички общежития разполагат с компютърни зали, библиотека, кухня, и игрална зала с тенис на маса, билярд и др.

Спорт и развлечения

Свободноизбираемо се предлагат футбол, хокей, крикет, нетбол, плуване, бягане, фехтовка, баскетбол, ръгби, скуош, тенис, плаване, голф и лека атлетика. Учениците могат да се запишат в някои от клубовете по фотография, астрономия, електроника или риболов или да се включват в училищния оркестър или кръжока по актьорско майсторство.

Изисквания и прием

Приемат се кандидати на възраст над 13 години. Задължително се полагат тестове по английски език и математика (в офиса на агенция Скай Лайнс) и се взема под внимание академична справка от настоящето училище и препоръка от преподавател.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users