Kings College Bournemouth

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Kings Bournemouth.jpg

Детайли

Място: Бормут, Великобритания
Годишна такса определя се според програмата на обучение и типа настаняване
Образователни програми GCSE; A-Level; Foundation; Business Foundation; Tourism & Hospitality Management Foundation
Възраст на учениците 14-19 год.

Местоположение


Бормут е сред най-живописните крайбрежни градове във Великобритания и с прекрасни плажове. Университетски град със студентска атмосфера и развлечения през цялата година. А базата на училището се намира само на 5-10 минути пеша от центъра на града.

За училището

Kings Colleges предлагат отлично обучение в международни колежи във Великобритания и САЩ. Kings Bournemouth е основан през 1957 г. и е първият от веригата. Днес разполага с две сгради, заобиколени от зелени площи, спортни игрища, арт студио и театър. Класните стаи са просторни и добре оборудвани, както и научната лаборатория.

Учебни програми

Академичните програми в Kings Bournemouth са GCSE, A-Level, удължена подготвителна година (Extended Foundation), Business Foundation, Tourism and Hospitality Foundation. Обучението се провежда в малки групи от 4-10 ученици с персонално внимание към всеки.

Настаняване

За ученици под 16 години Kings Bournemouth предлага настаняване в избрани приемни семейства близо до училището, в самостоятелни стаи. Учениците над 16 години се настаняват в двойни стаи със собствен санитарен възел King’s Charminster Residence – нова сграда, построена специално за нуждите на Kings Bournemouth. Разположена е на 15 минути пеша от училището. За учениците над 18 години се предлага настаняване и в други 3 резиденции към училището.

Спорт и развлечения

В Kings Bournemouth има възможности за баскетбол, бадминтон, фитнес, аеробика, тенис на маса, голф или тенис към някой от местните клубове, сърфинг, уиндсърфинг, конна езда и др. Организират се посещения на музеи, театри и кина, летене с балон, екскурзии до Лондон, Кеймбридж, Бат, Брайтън, Портсмут и др.

Изисквания и прием

Академична справка с високи резултати. Сертификат за владеене на английски език с резултати IELTS 4.5 - за GCSE, IELTS 5.5 - за A-Level, 4.5–5.5 - за Foundation програма. Учениците полагат тест по английски език в офиса на Скай Лайнс и след успешно представяне преминават през Skype интервю.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users