Kingham Hill School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Kingham-Hill-School.jpg

Детайли

Място: Кингъм,Оксфордшир, Великобритания
Годишна такса GBP 26 160 - GBP 34 350
Образователни програми GCSE, A-Level
Възраст на учениците 11-18 год.

 Местоположение

Kingham Hill е чудесно разположено в провинциалната местност Котсуолдс, в близост до Оксфорд и Стратфорд на Ейвън. Училището е на минути път от „любимото селце на Англия” - Кингам. Чипинг Нортън и Стоу он дъ Уолд – традиционни градчета в Котсуолдс – са само на 5 мили от него.

За училището

Училището е първоначално създадено като пансионно училище от християнския филантроп Чарлз Янг през 1886 год. Днес, уповавайки се на 120 годишен опит и първокласни грижи, Kingham Hill има завидна репутация в подпомагането на своите възпитаници да разгърнат целия си творчески и академичен потенциал. Ръководството на училището неизменно търси ученици, които имат заложби да преуспяват, когато им се даде подходящо предизвикателство и им се създадат необходимите условия за това. Този подход е с доказан успех и голям брой ученици често изненадват родителите си и най-вече себе си със собствените си постижения. Постигането на такъв успех не е лека задача и изисква най-вече преданост, която се възпитава в Kingham Hill в условията на съхранени ценности и нрави.

Учебни програми

Подготовка за изпитите GCSE, A-Level, дългосрочно обучение (повече от една година), краткосрочно обучение (за един срок или една година) и програма “Английски като втори език”.

Настаняване

Дългогодишният опит в предлагането на пансионни грижи е показателен фактор и при пресъздаването на домашната атмосфера в училищните общежития на Kingham Hill. Базата разполага с шест големи красиви сгради, които са построени от камък в традиционен стил от местни занаятчии от Котсуолд. За всяко от общежитията отговаря по една съпружеска двойка и няколко домакини. Общежитията са с капацитет от 24-42 легла и предлагат уютна, приятна и сигурна среда за обучение и отдих. Домовете са разположени в близост до базата на училището. Общежитията за момичета и момчета са отделени едно от друго, като всяко от тях разполага със собствена градина.

Спорт и развлечения

Спортните съоръжения в Kingham са на отлично ниво. Преподавателите по физкултура са с много добри познания в областта си и работят заедно с професионални треньори, които насърчават учениците в заниманията, като им създават условия за съревнование на адекватно за всеки от тях ниво.

Изисквания и прием

От международните кандидати се изисква да представят актуална академична справка и сертификат за владеене на английски език: за ученици в 7-8 клас - Cambridge ESOL КЕТ, за 9 клас - Cambridge ESOL PET, за 10 клас Cambridge FCE.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users