Kent College

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/KentCollegeCenterbury.jpg

Детайли

Място: Кентърбъри, Великобритания
Годишна такса GBP 26 901 - GBP 37 017
Образователни програми 1 year GCSE, 2 year GCSE, A-Level, International Baccalaureate
Възраст на учениците 11 - 18 год.

Местоположение

 
Kent College е в Югоизточна Англия на 4 км от морето и на 2 км от историческия център на Кентърбъри. Той е сред най-популярните градове във Великобритания, годишно посещаван от над 2.5 милиона туристи, известен със средновековните си паметници на културата и като основен търговски център в Кент. Градчето, в което 25% са студенти, е идеално разположено на час и половина път с влак от Лондон и само на 3 часа от Париж.

За училището

 
Kent College се нарежда сред най-елитните пансионни училища в Югоизточна Англия. Обучава приблизително 750 ученици. Учебният комплекс е върху площ от 80 декара и разполага с големи прилежащи спортни игрища, със собствена учебна ферма и конна база. През последните пет години са инвестирани 3 милиона паунда в подобряването на базата и пансиона.

Настаняване

 
Настаняването е в четири общежития – две за момчета и две за момичета. На новодошлите деца се оказва специална помощ с цел по-бързата им адапрация към новата обстановка.

Спорт и развлечения

 
Задължителните спортове, включени в академичната програма, са ръгби, хокей, крикет, нетбол, тенис и лека атлетика. Отборът по хокей на Kent College е отличен с няколко национални награди. Свободно избираеми са баскетбол, волейбол, скуош, плуване, бадмингтон, танци, ориентиране, джудо, гребане, гимнастика, голф, фехтовка, ветроходство, футбол, йога и пилатес. Наред с това учениците могат да проявят своите умения в някои от клубовете по интереси - литература, дебати, фотография и бридж.

Изисквания за прием

Приемат се кандидати на 11, 13 и 16-годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език на самото училище. Изисква се академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users