Frensham Heights School

Фарнъм, Съри, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
GBP 25 470 - GBP 29 790

Образователни програми:
Long Term Boarding, GCSE, A-Level
Запитване

Местоположение

Пансионното училище Frensham Heights се помещава в красиво имение построено в готически стил Тюдор от пивоваря Черингтън през 1902 год. Училището е разположено на висок хълм на няколко километра от малкото градче Фарнъм, в живописното селце Френшъм и предлага очарователни гледки към околността. През лятната ваканция имението често се наема от младоженци за техните сватбени празненства, а художниците го предпочитат като отлично място за изобразяване на провинциални английски пейзажи.

За училището

Frensham Heights се нарежда сред най-изявените училища за приложни и сценични изкуства във Великобритния. Училището се гордее с много видни възпитаници сред които барабаниста на групата Пинк Флойд - Ник Мейсън, известни актьори и музиканти. Още от основаването си през 1925 година до днес, училището се ръководи от основните принципи заложени от основателите му – рационално мислене, непредубеденост, личностно развитие, отговорност и творчество. Имението, в което се намира училището е с площ от 400 декара и включва паркове и горска местност. Общият брой на учениците е около 520.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS и A-level. На всички курсисти се препоръчва да изучават испански, немски или френски език и да изберат най-малко два предмета от областта на приложните и сценичните изкуства, с които се отличава училището. Има и голям избор от клубове и извънкласни занимания. Информационни технологии се преподава като свободноизбираема дисциплина.

Настаняване

Учениците се настаняват спрямо пола и възрастта си в общежития към базата на училището. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни спални, а по-малките в стаи с още 2-3 деца. Храна може да се приготвя в обособени кухненски помещения.

Спорт и развлечения

Физическата подготовка е сред основните приоритети в учебната програма на Frensham Heights. В училището се преподават следните спортове: крикет, ръгби, тенис, волейбол, нетбол, хокей, плуване, футбол, баскетбол, бадмингтън, лека атлетика, маратонно бягане и софтбол. Децата активно могат да участват и в училищния хор, оркестър или рок група. Много от учениците участват в училищни театрални постановки и посещават курсове по графичен дизайн, изкуство и фотография. През уикенда се организират посещения на забележителности.

Изисквания и прием

Приемат се ученици на възраст 3, 11, 13 и 16 години, като кандидатите полагат специален изпит на училището, явяват се на интервю и изпращат препоръки.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 16 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник