Concord College

Шрюсбери, Великобритания

Възраст на учениците:
13-19 год.

Годишна такса:
GBP 37 800

Образователни програми:
GCSE, A-Level
Запитване

Местоположение


Concord College е част от обширно провинциално имение, разположено в близост до Актън Бурнел, графство Шопшир. Най-близкият по-голям град в околността е Шрюсбъри, който се намира на около 100 км. от Манчестър и Бирмингам. Най-близкият по-голям град в околността е Шрюсбъри - на около 100 км от Манчестър и Бирмингам. В околността, сред зеленината и удивителните градини, са разположени архитектурни паметници.


За училището


Основан през 1949 г., международният Concord College и до днес има завидна репутация в подготовката на кандидати за престижните университети във Великобритания, сред които Оксфорд, Кеймбридж, Импириал Колидж, Уорик и LSE. Училището е специализирано в точните науки, а голяма част от възпитаниците продължават да следват медицина.


Учебни програми


Колежът предлага академичните програми GCSE, AS и A-Level, като класовете са малки, по 10 души. По избор могат да се изучават испански, френски, немски, японски и китайски език. Колежа има оркестър, хор и музикални групи. Предлагат се уроци по актьорско майсторство, танци, фотография, дизайн, текстил и грънчарство.


Настаняване


Учениците се настаняват в пансион, разположен в учебния комплекс на приблизително 200 метра от сградата на училището. Децата разполагат със самостоятелни стаи в отделни общежития за момчета и момичета с обособени кухненски помещения. Столовата към колежа предлага закуска, обяд и вечеря.


Спорт и развлечения


Основните видове спорт, които са неизменна част от академичното образование на възпитаниците на колежа са: плуване, тенис, футбол, карате, ръгби, бадмингтон, баскетбол, скуош, спортна стрелба и езда. Физкултурния салон разполага със стена за катерене, тенис кортове, футболно и волейболно игрище, плувен басейн и конна база. Децата могат да се включат в един от следните кръжоци: бридж, дебати, пеене, рисуване, готварство или в редакцията на училищния вестник. Организират се редовни екскурзии до други европейски държави. Concord College има отлични съоръжения: спортен център със закрит плувен басейн, арт студио, и зала за театър и концерти.


Изисквания и прием


Приемат се кандидати на 13, 14 и 16 годишна възраст. Учениците полагат специален изпит по английски език и математика на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник