Clifton College

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Clifton-College.jpg

Детайли

Място: Клифтън, Бристъл, Великобритания
Годишна такса GBP 37 140 - GBP 40 575
Образователни програми GCSE, A-Level
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

 
Clifton College се помещава във внушителни сгради в готически стил, разположени над Клифтън в Югозападна Великобритания. Само на 18 км от града се намира известния минерален курорт Бат, на 40 км е разположена столицата на Уелс - Кардиф, а до историческата местност Стоунхендж се стига за около час път с автомобил.


За училището

 
Clifton College e основан преди повече от 150 години и се нарежда сред най-елитните пансионни училища с класическо британско образование, особено силно в областта на изкуството и музиката. През годините възпитава видни политици, актьори, музиканти, дори и нобелови лауреати. Колежът инвестира значително в своята база със съвременна компютърна зала, отличен спортен център, модерен театър и две великолепни библиотеки. Общият брой на учениците в Clifton College е приблизително 700.


Настаняване

 
Училището разполага с отделни общежития за момичета и момчета с капацитет от 60 души. Всяко общежитие разполага с медицински център. Храненето е в обща столова, има и обособени кухненски помещения.


Спорт и развлечения


Всички ученици участват в един от следните спортове: нетбол, хокей, футбол, крикет, ръгби, скуош, тенис, гребане, плуване, фехтовка и лека атлетика. Имат възможността да се запишат и в един от 30-те клуба по интереси - шах, политика, екология, философия, дебати и др.

 

Изисквания за прием


Приемат се кандидати на 13, 14 и 16-годишна възраст, които полагат изпит по английски език на самото училище. Изисква се и академична справка от настоящето училище за последните 2 години и препоръка от преподавател.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.