Caterham School

Детайли

Място: Кейтъръм, Англия
Годишна такса GBP 39 030 - GBP 41 130
Образователни програми GCSE, A Level
Възраст на учениците 13-18 год.

Местоположение


Кейтърхам е разположен сред прекрасна зелена долина в близост до южните предградия на Лондон. Красивата природа и спокойствието в района напомнят провинциална Англия.


За училището


Caterham School е основано през 1811 г. Репутацията му на учебно заведение с традиции и първокласно образование е запазена и днес. Училището е разположено на 1.5 км от градчето Кейтърхам, простира се на площ от 330 декара и се гордее с отлична база за обучение и отдих.


Учебни програми


Caterham School приема ученици на възраст над 11 години. От чуждестранните ученици се изисква да са положили изпити по математика и английски език. Програмите в училището са GCSE и А Level. По време на обучението си децата могат да избират да запишат втори чужд език - от френски, немски, испански, латински или гръцки език.


Настаняване


По-големите ученици се настаняват в самостоятелни или двойни стаи, а по-малките - в големи стаи с 4-5 легла. Момичетата и момчетата са настанени в отделни общежития. Сградите разполагат с общи помещения с маси за билярд, тенис на маса, компютърна зала, телевизори, видео и телефони.

Спорт и развлечения


Учениците на Caterham School имат възможност да участват в отборите по ръгби, хокей, крикет, нетбол, лакрос, тенис, плуване, лека атлетика, скуош, бадминтон, конна езда, таекуон-до и др., както и да се запишат в един от 36-те клуба по интереси (сред които шах, керамика, дебати и танци). В училището има формирани около 20 музикални групи, предлагат се курсове по актьорско майсторство и кръжоци по дизайн, грънчарство, текстил и фотография.


Изисквания за прием


Отлични резултати от последните 2 или 3 години от обучението. Добри резултати на специализираните изпити на Caterham School по английски език и математика.
 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users