Cardiff Sixth Form College

Детайли

Място: Кардиф, Англия
Годишна такса GBP 46 400 - GBP 51 000
Образователни програми A Level
Възраст на учениците 15 - 19 г.

Местоположение


Кардиф, Южен Уелс, разположен на брега на морето, е богат на културни и исторически забележителности - Cardiff Castle, The Wales Millennium Centre, Llandaff Cathedral, Уелския парламент The Senedd и др. Градът е най-големият медиен център във Великобритания след Лондон и развива завиден културен живот.


За училището


Cardiff Sixth Form College е основан през 2004 г. и за кратък период от време изгражда репутация на едно от най-добрите училища за A Level във Великобритания. Няколко поредни години заема челно място в класацията на училищата, предлагащи A Level, а за 2013 г. е първенец в класациите на The Times и Daily Telegraph за независими училища и за високи резултати - учениците постигат 94% успех.


Настаняване


Наскоро построеното общежитие се намира на няколко минути от основната сграда на училището. Разполага с 148 самостоятелни стаи и 41 студия - с кухненски съоръжения и санитарен възел. Голямата обща зала предлага възможност за социализиране. 


Спорт и развлечения


В CSFC имат възможност да практикуване на тенис, футбол, бадминтон, плуване и др. Училището организира разнообразни извънкласни дейности като Тhe Duke of Edinburgh Leadership Programme или Тhe Goodwill Ambassador Programme в Югоизточна Азия - учениците работят като доброволци в Малайзия или Бахрейн. Организират се клубове по интереси, включително NASA Club, Oxbridge Club, Law Society, Glee Club, Photography Club, Dance Club и др.


Изисквания за прием 


Изисква се академична справка, препоръка от преподавател и сертификат за владеене на английски език IELTS 6.5. Кандидатите трябва да имат минимум 6 отлични оценки по предметите, които възнамеряват да изучават в A Level. Полага се приемен изпит и се провежда интервю.


Стипендии 


CSFC предлага стипендии при осем отлични оценки и успешно преминаване на интервю. Учениците могат да представят портфолио, за да подсилят кандидатурата си. Разпределянето на стипендиите зависи също от избора на предмети за A Level.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users