Cardiff Sixth Form College

Кардиф, Англия

Възраст на учениците:
16+ год.

Годишна такса:
GBP 41 860 - GBP 46 450

Образователни програми:
A Level
Запитване

Местоположение


Кардиф, Южен Уелс, разположен на брега на морето, е богат на културни и исторически забележителности - Cardiff Castle, The Wales Millennium Centre, Llandaff Cathedral, Уелския парламент The Senedd и др. Градът е най-големият медиен център във Великобритания след Лондон и развива завиден културен живот.


За училището


Cardiff Sixth Form College е основан през 2004 г. и за кратък период от време изгражда репутация на едно от най-добрите училища за A Level във Великобритания. Няколко поредни години заема челно място в класацията на училищата, предлагащи A Level, а за 2013 г. е първенец в класациите на The Times и Daily Telegraph за независими училища и за високи резултати - учениците постигат 94% успех.


Настаняване


Наскоро построеното общежитие се намира на няколко минути от основната сграда на училището. Разполага с 148 самостоятелни стаи и 41 студия - с кухненски съоръжения и санитарен възел. Голямата обща зала предлага възможност за социализиране. 


Спорт и развлечения


В CSFC имат възможност да практикуване на тенис, футбол, бадминтон, плуване и др. Училището организира разнообразни извънкласни дейности като Тhe Duke of Edinburgh Leadership Programme или Тhe Goodwill Ambassador Programme в Югоизточна Азия - учениците работят като доброволци в Малайзия или Бахрейн. Организират се клубове по интереси, включително NASA Club, Oxbridge Club, Law Society, Glee Club, Photography Club, Dance Club и др.


Изисквания за прием 


Изисква се академична справка, препоръка от преподавател и сертификат за владеене на английски език IELTS 6.5. Кандидатите трябва да имат минимум 6 отлични оценки по предметите, които възнамеряват да изучават в A Level. Полага се приемен изпит и се провежда интервю.


Стипендии 


CSFC предлага стипендии при осем отлични оценки и успешно преминаване на интервю. Учениците могат да представят портфолио, за да подсилят кандидатурата си. Разпределянето на стипендиите зависи също от избора на предмети за A Level.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник