Bromsgrove School

Бромсгроув, Уорчестършир, Великобритания

Възраст на учениците:
13-18 год.

Годишна такса:
GBP 35 850

Образователни програми:
GCSE, A-level , International Baccalaureate
Запитване

Местоположение


Bromsgrove School се намира в сърцето на острова, на 15 мили от Бирмингам и Уорчестър. Транспортните връзки са добри - до магистралните пътища, летището и гарата в Бирмингам, както и до летище Хийтроу.


За училището


Bromsgrove School е сред водещите частни училища във Великобритания, което предлага смесено обучение – дневни програми и пансионно образование. Основано през 1553 г., училището и в днешно време предлага традиционна възпитателна среда и стандарти на образование. Високите резултати на учениците в А и В на А-Level са потвърждение, както и това, че много от тях продължават образованието си в едни от най-добрите университети в страната и чужбина. В момента в Bromsgrove School се обучават 1 500 деца на възраст от 2 до 18 години.


Учебни програми


Стандартната двугодишна програма CGSE. От учениците се изисква задължително да запишат английски език, математика, точни науки, религия и модерни езици, а останалите предмети са по избор. Bromsgrove School приема чуждестранни ученици на възраст над 11 години. За тях се предлага и алтернативен вариант на едногодишна интензивна GCSE програма – препоръчва се на тези, които записват International Baccalaureate. За A-Level програмата се предлага много широк избор от предмети, а учениците, записани за International Baccalaureate, се обучават за срочния изпит две години.


Настаняване


Общежитията за момичета и момчета са отделни. По-малките ученици се настаняват в стаи с 3 до 5 легла, а по-големите – в единични или двойни стаи. Столовата предлага топла храна три пъти дневно, а през съботните дни се организират различни мероприятия и спортни занимания на открито.


Спорт и развлечения


Спортните съоръжения включват две осветени игрища, вътрешен басейн и физкултурен салон, лекоатлетическа писта с шест коридора и няколко спортни тревни площи.


Изисквания и прием


Отлични академични резултати от последните 2 или 3 години и добри резултати на специализираните входни тестове и на изпита по английски език.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник