Bromsgrove School

Детайли

Място: Бромсгроув, Уорчестършир, Великобритания
Годишна такса GBP 40 155
Образователни програми GCSE, A-level , International Baccalaureate
Възраст на учениците 13-18 год.

Местоположение


Bromsgrove School се намира в сърцето на острова, на 15 мили от Бирмингам и Уорчестър. Транспортните връзки са добри - до магистралните пътища, летището и гарата в Бирмингам, както и до летище Хийтроу.


За училището


Bromsgrove School е сред водещите частни училища във Великобритания, което предлага смесено обучение – дневни програми и пансионно образование. Основано през 1553 г., училището и в днешно време предлага традиционна възпитателна среда и стандарти на образование. Високите резултати на учениците в А и В на А-Level са потвърждение, както и това, че много от тях продължават образованието си в едни от най-добрите университети в страната и чужбина. В момента в Bromsgrove School се обучават 1660 деца на възраст от 2 до 18 години.


Учебни програми


Стандартната двугодишна програма CGSE. От учениците се изисква задължително да запишат английски език, математика, точни науки, религия и модерни езици, а останалите предмети са по избор. Bromsgrove School приема чуждестранни ученици на възраст над 11 години. За тях се предлага и алтернативен вариант на едногодишна интензивна GCSE програма – препоръчва се на тези, които записват International Baccalaureate. За A-Level програмата се предлага много широк избор от предмети, а учениците, записани за International Baccalaureate, се обучават за срочния изпит две години.


Настаняване


Общежитията за момичета и момчета са отделни. По-малките ученици се настаняват в стаи с 3 до 5 легла, а по-големите – в единични или двойни стаи. Столовата предлага топла храна три пъти дневно, а през съботните дни се организират различни мероприятия и спортни занимания на открито.


Спорт и развлечения


Спортните съоръжения включват две осветени игрища, вътрешен басейн и физкултурен салон, лекоатлетическа писта с шест коридора и няколко спортни тревни площи.


Изисквания и прием


Отлични академични резултати от последните 2 или 3 години и добри резултати на специализираните входни тестове и на изпита по английски език.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users