Brighton College

Брайтън, Източен Съсекс, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
GBP 39 720 - GBP 41 970

Образователни програми:
GCSE, A Level
Запитване

Местоположение

 
Брайтън е най-известният английски морски курорт, избран още през 18-и век от британското кралско семейство за официална лятна резиденция. Привлича стотици туристи от острова и чужбина с дългата си плажна ивица, оживените търговски улички и уникалните забавления. Освен това е предпочитан студентски град заради близостта му с Лондон – само на 45 мин с влак. Brighton College е истински оазис на спокойствието в сърцето на един от най-оживените градове в Англия.

За училището

 
Brighton College е най-старото и в същото време иновативно частно училище в Съсекс, отличителен център за академично, културно и спортно превъзходство. През 2007 CNN описва колежа като модел на училището на Великобритания през 21-и век. Директорът му е възпитаник на Оксфордския университет и вероятно това е причина университетът да е сред първите дестинации за завършилите Brighton College през последните години.

Настаняване

 
Училището разполага с три наскоро реновирани общежития (в проект на стойност от GBP 1 милион) – две за момчета и едно за момичета. Използва се близостта на Лондон, на морето и на красивата провинция на Южна Англия и през уикендите се организират екскурзии и занимания.

Спорт и развлечения

Репутацията на Brighton College е за добро спортно училище с ръгби, футбол, крикет и нетбол. Предлага богат избор за практикуване и на други спортове: ветроходство, голф, скуош, тенис, джудо, плуване и фехтовка. Всички ученици вземат участие в спортните игри. Част от завършилите стартират професионална кариера в спорта.

Изисквания и прием

Учениците на възраст 13+ и 14+ полагат изпити по английски език, математика и точни науки. Кандидатите на възраст 16+ - по английски език и 4-те предмета, които искат да изучават в А Level програмата. Провежда се и телефонно интервю. И за двете възрастови групи се взема под внимание академичната справка

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник