ACS International Schools

Детайли

Място: Кобъм, Великобритания
Годишна такса GBP 48 250 – GBP 51 540
Образователни програми IB, APID, APCD, AP, US High School Diploma with Honours
Възраст на учениците 12 - 18 г.

Местоположение


ACS International Schools разполагат с три отделни кампуса, разположени в покрайнините на Лондон. Базите на училището са в лондонския квартал Хилингдън и в градчетата Кобъм и Егъм, в предградията на английската столица.
За училището
Първоначалното наименование на ACS Schools е American Community Schools. Те са специализирани в обучение по американската образователна система. Основани са през 1967 г. и днес обучават приблизително 1300 момчета и момичета от 70 националности на възраст от 2½ до 18 години. Всяка от трите бази разполага със свръх модерни съоръжения, а през последните десет години инвестициите в трите комплекса надхвърлят GBP 50 милиона, с които са били реставрирани историческите сгради на училището, и са изградени съвсем нови класни стаи, библиотеки, кафетерии и спортни зали.


Учебни програми


Програмите на ACS Schools са International Baccalaureate (IB), American High School Diploma и Advanced Placement. Всяко училище има своя извънкласна програма и спортни занимания, организира екскурзии с учебна цел, обществено полезни дейности и събития с гостуващи лектори. Предлага се широк кръг от клубове по интереси, сред които по анимация, градинарство, кулинария, видео, скейтборд, фламенко, творческо писане, шах мат и йога.


Настаняване

В общежитията на училището живеят целогодишно ученици от над 30 националности. Стаите са луксозно обзаведени, с 2 легла и самостоятелен санитарен възел. Интериорният дизайн, отворените пространства с естествена светлина, са резултат от инвестиционната политика на училище, която възлиза на 15 млн. британски лири.


Спорт и развлечения

Отличната спортна база предоставя възможност за практикуване на: плуване, аеробика, пилатес, голф, тенис на корт, танци, ръгби, волейбол, баскетбол и др. Предлагат се още клубове по интереси и екскурзии, както до английски забележителности, така и в чужбина.


Изисквания и прием


Кандидатите представят академична справка за последните 3 години и 2 препоръки от преподаватели по английски език и математика. Полагат се изпити по английски език и математика, и се провежда интервю.
 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users