ACS International Schools

Кобъм, Великобритания

Възраст на учениците:
12-18 г.

Годишна такса:
GBP 45 060 - GBP 47 870

Образователни програми:
International Baccalaureate, American High School Diploma, Advanced Placement
Запитване

Местоположение


ACS International Schools разполагат с три отделни кампуса, разположени в покрайнините на Лондон. Базите на училището са в лондонския квартал Хилингдън и в градчетата Кобъм и Егъм, в предградията на английската столица.
За училището
Първоначалното наименование на ACS Schools е American Community Schools. Те са специализирани в обучение по американската образователна система. Основани са през 1967 г. и днес обучават приблизително 2 400 момчета и момичета от 70 националности на възраст от 2½ до 18 години. Всяка от трите бази разполага със свръх модерни съоръжения, а през последните десет години инвестициите в трите комплекса надхвърлят GBP 50 милиона, с които са били реставрирани историческите сгради на училището, и са изградени съвсем нови класни стаи, библиотеки, кафетерии и спортни зали.


Учебни програми


Програмите на ACS Schools са International Baccalaureate (IB), American High School Diploma и Advanced Placement. Всяко училище има своя извънкласна програма и спортни занимания, организира екскурзии с учебна цел, обществено полезни дейности и събития с гостуващи лектори. Предлага се широк кръг от клубове по интереси, сред които по анимация, градинарство, кулинария, видео, скейтборд, фламенко, творческо писане, шах мат и йога.


Настаняване


Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват отделно в стаи с 2 легла и самостоятелен санитарен възел. В общежитието има зали за социални контакти, столова, кухни, ТВ стаи и безжична интернат връзка.


Спорт и развлечения


На учениците се предлага богат избор от почти всички традиционни видове спорт: лека атлетика, футбол, баскетбол, тенис, волейбол, ръгби, маратонно бягане, плуване, бейзбол, софтбол, голф и танци. В базите на училището има общо: 17 спортни игрища, 3 модерни гимнастически салона, 15 тенис корта, писта за лека атлетика, голф игрище и плувен басейн, съвсем нов спортен център с танцово студио, зала за боди билдинг и игрища за баскетбол и волейбол. Спортистите се състезават срещу други английски и международни училища от Париж, Брюксел, Франкфурт, Виена и Атина. Организират се и екскурзии до други градове и забележителности - както в Англия, така и извън страната.


Изисквания и прием


Приемат се кандидати на възраст над 12 год. Изисква се академична справка от настоящото училище за последните 2 години, препоръка от преподавател и международна квалификация за владеене на английски език - TOEFL, IELTS или Cambridge Certificate. Алтернативно кандидатите могат да положат специален изпит по английски език на самото училище.
 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник