Wrekin College

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Wrekin College.jpg

Детайли

Място: Уелингтън, Англия
Годишна такса GBP 33 510
Образователни програми GCSE, A Level, BTEC
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

Wrekin College е основан през 1880 година и е известен като "колежа в градината" поради голямата градина, която заобикаля сградите му. Wrekin College се помещава в прекрасно имение от 100 декара в покрайнините на малкото градче Уелингтън, в подножието на хълма Рекин. Хълмът Рекин е може би най-известната забележителност в областта Шропшир-от неговия връх могат да се видят петнадесет графства. Уелингтън е на един час път от град Бирмингам.

За училището

Wrekin College има дългогодишна традиция в предоставянето на жизнерадостна, но дисциплинирана среда за обучение, в която учениците се насърчават да реализират пълния си потенциал. Wrekin College предлага отлична академичното образование, но поради малкия размер на училището в центъра стои силно чувство за принадлежност и почти фамилна атмосфера, в която всички деца се познават. Колежът има високи стандарти и очаквания към своите възпитаници. През 2010г. училището постига отлични резултати: 100% от децата успешно полагат A-Level; 61% с оценки А и В. Базата на училището предлага обширни поляни и красиви градини за игра и развлечение. Добре проектираните и привлекателни сгради включват специално построен театър, две спортни зали и закрит плувен басейн. Колежът разполага със следните съоръжения: център за изкуства и технологии, арт студио, параклис, стена за катерене, зала за концерти, поляна за игра на крикет, зала за фехтовка, фитнес център, голф игрище, компютърна зала, библиотека, музикален кабинет, фотографско студио, научни лаборатории, зали за скуош и тенис кортове.

Учебни Програми

В основата на успеха на Wrekin College стоят всеотдайни преподаватели, осигуряващи подкрепа на учениците и стимул да разгърнат пълния си потенциал. Колежът оценява факта, че всички са различни, но преподавателите очакват от всеки ученик да представи най-доброто от себе си. Всички се ангажират с творчески занимания извън класната стая - като участват в театрални постановки, клубове по интереси, експедиции, писане за училищното списание или набиране на средства за определена кауза. С това се цели да се вдъхновяват всички ученици. Списъкът може да бъде толкова дълъг, колкото и въображението на всеки един от тях.

Настаняване

Настаняването е в модерни спални, като се предоставя избор от единични, двойни и тройни стаи с общи санитарни помещения. В общежитията на Wrekin College учениците почиват, работят, общуват и имат чувство за принадлежност. Стремежът на ръководството е всички ученици да са напълно заети от закуска до лягане, както с учебна подготовка, така и с разтоварващи занимания

Спорт и развлечения

Учениците в Wrekin College могат да практикуват следните спортове: лека атлетика, бадмингтон, баскетбол, катерене, крикет, фехтовка, фитнес обучение, футбол, голф, кану, гимнастика, хокей, конна езда, тенис, гребане, ръгби, ветроходство, скуош, плуване, тенис на маса и волейбол. Предлага се и избор от следните клубове по интереси: стрелба с лък, изкуство, балет, керамика, шах, пеене в хор, информатика, готварство, говорене пред публика, дизайн, драма, филм клуб, първа помощ, оркестър, бенд, ориентиране, фотография, керамика, езда, ски, посещения на театър, списване на годишника на училището.

Изисквания за прием

От кандидатите за прием се изисква да положат специализиран тест на самото училище и да предоставят сертификат за владеене на английски език, както и академична справка от предходното учебно заведение.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users