American International School Salzburg

Залцбург, Австрия

Възраст на учениците:
12-18 год.

Годишна такса:
EUR 33 290 - EUR 37 640

Образователни програми:
American High School Diploma, Advanced Placement
Запитване

Местоположение

Американското международно училище се намира в четвъртият по големина град в Австрия – Залцбург, в подножието на Алпите, на 300 км от Виена и на 100 км от Мюнхен. Градът е известен като родното място на Волфганг Амадеус Моцарт и запленява със своята барокова архитектура и наситена история. Централната част на града е осеяна със средновековни и барокови архитектурни паметници, много музеи, театри и зелени паркове.

За училището

Американското международно училище в Залцбург е основано през 1978 г. и вече 30 години приема младежи от цял свят на възраст над 12 год. Образованието, което предлага училището е интернационално, като основните дисциплини, в които е профилирано са хуманитарните и точните науки. Учениците се обучават в малки групи от максимум 10 души, което дава възможност са по-близък контакт с преподавателите и специален подход спрямо индивидуалните потребности на всеки от учащите. AIS използва спортната база на Университета в Залцбург, която разполага с плувен басейн, фитнес център, игрища за баскетбол и волейбол, тенис кортове и стени за катерене.

Учебни програми

Учебните програми на AIS са разработени съобразно американската образователна система, като учениците преминали 12-годишна програма на обучение получават американска диплома за средно образование American High School Diploma. AIS предлага и програмата Advanced Placement – подготовка за университет, която включва полагане на изпити в 5 научни области: езици, природни науки, математика, обществени науки и информационни технологии.

Настаняване

Учениците се настаняват в единични или двойни модерно обзаведени стаи със самостоятелна баня и WC. На всеки етаж 24 часа в денонощието има дежурен педагог.

Спорт и развлечения

В академичната програма са предвидени 4 часа спортни тренировки на седмица. Училището използва спортните съоръженият на Университета в Залцбург и местния спортен център, в които има олимпийски плувен басейн, гимнастически салон, площадки за футбол, баскетбол и волейбол, тенис кортове, фитнес зали и студио за аеробика и танци. Посредством точкова система се подържа необходимата атлетична форма на учениците – всеки от спортовете, които се предлагат (вкл. ски, сноуборд, плуване, аеробика, йога) носи определен брой точки, като има наказателни точки за определени действия с негативно влияние върху здравето като тютюнопушене, консумация на алкохол, заспиване по време на час, замърсяване на спалните. Всички ученици за задължени да участват в най-малко 3 уикенд мероприятия сред които: посещение на кино, местен ресторант, театрална постановка, посещение на музеи и галерии. AIS Salzburg предлага на своите ученици и 2 екскурзии на година и дълга пролетна почивка в началото на месец април. Екскурзиите обикновено са до известни градове и столици в Европа: Лондон, Париж, Рим, Прага, Берлин, Будапеща, Верона, Венеция и Женева.

Изисквания и прием

Отлични академични резултати от последните 2 години и международна квалификация за владеене на английски език - зачитат се TOEFL, IELTS, Cambridge и други признати изпити

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 16 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник