Amadeus International School

Детайли

Място: Виена, Австрия
Годишна такса € 46,640 - 52,110
Образователни програми International Baccalaureate Diploma (IB).
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

AMADEUS International School Vienna е разположено в спокоен квартал сред красив парк, само на 40 минути от летището и на 10 минути от центъра на града с обществен транспорт. Културната столица на Европа привлича и със своята история, и с множество забележителности, една от които е Виенската държавна опера. Световноизвестна, с величествени спектакли и концерти – сякаш ни подсказва, че Виена е мястото на AMADEUS International School.

За училището

Amadeus International School е сравнително младо международно училище със сериозни амбиции за своите възпитаници. Събира таланти в музиката и съчетава образованието по изкуства с академични науки. Образователната програма е изградена от проекти и вдъхновява учениците да развиват своите собствени идеи. Училището издава световно призната диплома за средно образование. Обучението е на английски език, но задължително се изучава и немски. Предлага се допълнителна езикова подготовка и по двата езика. AMADEUS International School Vienna е част от красив исторически архитектурен комплекс, с модерни класни стаи, библиотека, спортни съоръжения и кафетерия.

Настаняване

Училището и общежитието се помещават в уникална сграда. Момичетата и момчетата се настаняват в отделни крила, в двойни стаи със самостоятелен санитарен възел. В стаята си всеки ученик разполага със собствен работен кът и достъп до WiFi Internet.

Спорт и развлечения

Голeмият училищен парк е подходящ за спортни дейности и игри, съчетано с плуване и боулинг. През уикендите и ваканциите на учениците се предлагат екскурзии и различни занимания: посещения на кино, концерти и музеи, на Виенския Пратер и увеселителния парк с известното Виенско колело, двореца Шонбрун, апартамента на Моцарт и др.

Изисквания за прием

Академична справка за последните две години, аудио/видеокасета или линк към box.net, dropbox.com или YouTube с видео на скорошно музикално изпълнение на кандидата. Ако в училището има свободни места, се приемат и кандидати без предварителен опит в сферата на сценичните изкуства.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users