The Village School

Хюстън, Тексас

Възраст на учениците:
14-18 год.

Годишна такса:
USD 49 500

Образователни програми:
International Baccalaureate, Advanced Placement
Запитване

Местоположение

The Village School се намира в жилищен район в западен Хюстън, между Memorial Drive и Westheimer. Училището е разположено в непосредствена близост до "енергийния коридор" на Хюстън, което го прави популярен избор за семейства заети в областта на енергетиката.

За училището

Международното училище Village School обединява деца с различни възможности и таланти като насърчава развиването на лична компетентност у всяко от тях. Училището се стреми да изгради "завършени личности", като максимално развие академичния потенциал на всяко дете и им помогне да израснат физически, социално и емоционално. С помощта на специални техники за обучение се отрежда особено внимание на самодисциплината, и учениците се възпитават в традиционните добродетели: вежливост, взаимно уважение и лична отговорност. Базата на училището заема площ от 50 декара и включва следните съоръжения: две спортни зали, три компютърни зали, две библиотеки, кабинети по музика, арт ателиета, танцово студио и открити спортни площадки.

Учебни програми

The Village School предлага отлична подготовка за постъпване във висши учебни заведения в САЩ. Специално разработените програми за чуждестранни ученици помагат бързо да се усвоят говоримия и писмен английски език. Юношите изучават и математика, точни науки, социални науки, изкуства и спорт. Академичната програма развива критичното мислене на учениците и техните умения за решаване на сложни задачи, като ги подготвя за бъдещата им кариера. Всеки ученик следва индивидуален учебен план. Възпитаниците на The Village School продължават обучението си в едни от най-добрите колежи и университети в САЩ и по света, сред които са: Харвард, Йейл и Масачузетския Технологичен Институт, както и над 200 други университети. Специални съветници помагат на юношите да подберат внимателно колежи, които да отговарят на техните индивидуални академични възможности.

Настаняване

Учениците се настаняват в общежитие, което се намира на един километър от сградата на училището. Децата се настаняват в комфортни спални, обикновено с още един или двама съквартиранти. Във всяко общежитие има дежурен педагог, който контролира учениците и им помага с домашните работи и живота на пансион.

Спорт и развлечения

Предлагат се широка гама от възможности в областта на изкуството, спорта и извънкласната дейност. В областта на изкуството, децата могат да се включат към класовете по рисуване, живопис, керамика, скулптура, актьорско майсторство и танци. Музикалната школа разполага с рок група, оркестър, хор и джаз група, която изнася концерти извън училището на различни места в Хюстън. Предлагат се следните спортове: баскетбол, лека атлетика, футбол, волейбол, тенис и лакрос. Юношите могат и да се присъединят към клубовете по интереси за: изкуство, дизайн, шах, математика, точни науки, опазване на околната среда, обществено полезен труд, към клуба за изготвяне на годишника на училището или социалния клуб.

Изисквания и прием

Кандидатите за прием се оценяват въз основа на попълнен формуляр, академична справка, препоръки от преподаватели и интервю. Изисква се да се положат и следните приемни изпити: ISEE (Independent School Entrance Examination) и Otis-Lennon School Ability Test (OLSAT).

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник