L’Ecole des Roches

Нормандия, Франция

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
EUR 30 100 - EUR 32 975

Образователни програми:
Baccalauréat Option Euorpéenne, French Language Baccalauréat, IB
Запитване

Местоположение

L'Ecole des Roches се намира в красивата северозападна област Нормандия - на 115 км от Париж, 110 км от крайбрежието и на няколко минути от живописното градче Verneuil-sur-Avr. Това идеално местоположение е истинска възможност за децата да се насладят на разкошното френско историческо наследство с екскурзии до Париж, Версай, Шамбор, Довил, Руан, Ле Ман и скалистото островче Мон Сен Мишел.

За училището

L'Ecole des Roches отваря врати през октомври 1899 г. само с 50 момчета, а в днешни дни се обучават около 360 ученици от различни националности. Базата е обширна и модерна – със собствен стадион, плувен басейн, 5 тенис корта, конна база, голф игрище, физкултурен салон и фитнес зала. Основната сграда е с голяма аула, 25 класни стаи, 5 учебни лаборатории, видео и компютърни зали.

Настаняване

Децата се настаняват на пълен пансион съобразно тяхната възраст и пол в стаи с 2-7 легла с общи бани и тоалетни. Общежитията са просторни - за около 20-24 души, с приветливи спални, учебни зали, телевизионни стаи, кухня, библиотека, телефонни кабини, компютри, интернет и всяко разполага със собствена столова.

Спорт и развлечения

Училището притежава собствена конна база. Предлага също възможности за практикуване на голф, езда, плуване, тенис на корт, футбол, баскетбол, бойни изкуства и боди билдинг. За свободното време са кръжоците по изящни изкуства, танци, музика и актьорско майсторство в театралния и кино център към училището. През уикендите в учебно време (веднъж на 2 седмици) в събота учениците имат възможността да посещават град Verneuil sur Avre, а в неделя се организират спортни и културни мероприятия. През уикендите в неучебно време се организират екскурзии до близки градове за шопинг, изложби, кино, театър и ресторанти.

Изисквания за прием

Академична справка за последните две години и попълнена апликационна форма.

 

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник