L’Ecole des Roches

Детайли

Място: Нормандия, Франция
Годишна такса EUR 39 075 - EUR 46 995
Образователни програми Pre-IB, IBDP, French Baccalauréate
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

L'Ecole des Roches се намира в красивата северозападна област Нормандия - на 115 км от Париж, 110 км от крайбрежието и на няколко минути от живописното градче Verneuil-sur-Avr. Това идеално местоположение е истинска възможност за децата да се насладят на разкошното френско историческо наследство с екскурзии до Париж, Версай, Шамбор, Довил, Руан, Ле Ман и скалистото островче Мон Сен Мишел.

За училището

L'Ecole des Roches отваря врати през октомври 1899 г. само с 50 момчета, а в днешни дни се обучават около 360 ученици от различни националности. Базата е обширна и модерна – със собствен стадион, плувен басейн, 5 тенис корта, конна база, голф игрище, физкултурен салон и фитнес зала. Основната сграда е с голяма аула, 25 класни стаи, 5 учебни лаборатории, видео и компютърни зали.

Настаняване

Децата се настаняват на пълен пансион съобразно тяхната възраст и пол в стаи с 2-7 легла с общи бани и тоалетни. Общежитията са просторни - за около 20-24 души, с приветливи спални, учебни зали, телевизионни стаи, кухня, библиотека, телефонни кабини, компютри, интернет и всяко разполага със собствена столова.

Спорт и развлечения

Училището притежава собствена конна база. Предлага също възможности за практикуване на голф, езда, плуване, тенис на корт, футбол, баскетбол, бойни изкуства и боди билдинг. За свободното време са кръжоците по изящни изкуства, танци, музика и актьорско майсторство в театралния и кино център към училището. През уикендите в учебно време (веднъж на 2 седмици) в събота учениците имат възможността да посещават град Verneuil sur Avre, а в неделя се организират спортни и културни мероприятия. През уикендите в неучебно време се организират екскурзии до близки градове за шопинг, изложби, кино, театър и ресторанти.

Изисквания за прием

Академична справка за последните две години и попълнена апликационна форма.

 

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users