Schule Schloss Salem

Залем, Германия

Възраст на учениците:
10-19 год.

Годишна такса:
EUR 36 000 - EUR 38 640

Образователни програми:
International Baccalaureate, German Abitur
Запитване

Местоположение

Schule Schloss Salem (Salem International College) се намира в живописния район на град Залем, близо до Щутгарт. Училището е част от международната организация на училищата, които предлагат международната програма International Baccalaureate.

За училището

Залем разполага с модерен кампус, който включва учебни сгради, спортни игрища и зали, арт студия, музикални зали, места за отдих, кафетерия, библиотека и др. Тук се обучават около 650 ученици от 31 различни националности, като 25% от тях избират IB програмата, а останалите 75% - Abitur. Учебните часове са от понеделник до събота включително.

Учебни Програми

International Baccalaureate и German Abitur.

Настаняване

Учениците се настаняват в новопостроен комплекс, с две отделни крила – за момчета и момичета. По-малките са в стаи с 2 до 4 легла, а по-големите в двойни стаи.

Спорт и развлечения

Училището разполага с отлична база за практикуване на плуване, футбол, хокей, волейбол, бадминтон, баскетбол, голф, тенис, фитнес, алпинизъм, гребане, ветроходство и др. През свободното си време учениците могат да участват в различни клубове по интереси: модел на обединени нации, музика, изкуство и др.

Изисквания за прием

От кандидатите се изисква отличен успех от последните две години и препоръка от преподавател. Полагат се изпити по немски език и друг предмет (в зависимост от желания профил на обучение). Успешно представителите се кандидати се явяват и на интервю.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник