British International School Classic

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Classic School.jpg

Детайли

Място: Пловдив, България
Годишна такса Такса за обучение: EUR 3000
Образователни програми International GCSE; GCE A-Levels, IB Programme, Диплома за завършено средно образование
Възраст на учениците 5-19 год.

Местоположение

С вековната си история, безбройните художествени галерии и паметници на културата, калдъръмени улички и места за отдих, днес Пловдив е достоен съперник за живот и образование на столицата. Училището се намира в самият център на града, в подножието на Сахат Тепе. В непосредствена близост е обновения Античен Римски Стадион и Стария град. Античният театър на град Пловдив е само на 100 м., а в района се намират още Куклен Театър - Пловдив, множество паркове, спортни центрове и площадки.

За училището

„Класик“ е лицензирано и акредитирано от МОН през 1997 г като основно училище, а през 2000г като Частна профилирана гимназия „Класик“. От август 2012г. училището е регистрирано и към департамента на образованието във Великобритания като британско международно училище. Училището е сертифициран образователен и изпитен център на Microsoft и акредитиран ETS център за полагане на изпита TOEFL iBT, както и член на COBIS (Council of British International Schools). „Класик“ е оторизиран образователен център към EDEXCEL за провеждане на обучениe и изпити по Националната Британска Oбразователна Програма (British National Curriculum) и получаване на образователни квалификации International GCSE и GCE Advanced Level , които са едни от най-важните изисквания на повечето университети в чужбина.

Сградата, в която се помещава училището е паметник на културата и разполага с 13 класни стаи, физкултурен салон, игрище, двор, арт студио, кабинет по музика, 2 компютърни зали, 2 езикови кабинета, интерактивна зала, стол за хранене и библиотека.

Учебни програми

В учебната програма са интегрирани българската и британска образователни системи, като учениците получават Диплома за завършено основно образование след успешно завършен 9 клас и Диплома за завършено средно образование след успешно завършен 12 клас. Обучението се провежда в малки класове от не повече от 12 ученик чрез интерактивни часове, e-learning помощни средства, e-tests и др. Въведена е обективна система на оценяване, както и система за контрол на качеството на образованието.

Изисквания за прием

Годишен успех много добър 5.00 и успех на приемния тест не по-малко от 75 точки.

Прием за International GCSE за учебна 2012/2013 година: Условие за прием в тази степен е учениците по български образователен стандарт да са редовни ученици в 9 клас . Кандидатства се с успех от завършен 8 клас, полагане на приемен изпит и мотивационно писмо на английски език.

Прием за GCE A-Level за учебна 2012/2013 година: Условие за прием в тази степен е учениците по български образователен стандарт да са редовни ученици в 11 клас . Кандидатства се с успех от завършен 10 клас, полагане на приемен изпит и мотивационно писмо на английски език.

Спорт и развлечения

Във физкултурния салон и игрището учениците могат да практикуват баскетбол, футбол, волейбол, тенис на маса, спортни дисциплини, хандбал и др. В допълнение ежедневно се провеждат курсове по йога, аеробика, карате и футбол. Всяка пролет училище Класик провежда езикова ваканция в Harrow House, Swanage – Великобритания за ученици на възраст от 14-18 години.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users