British International School Classic

Пловдив, България

Възраст на учениците:
5-19 год.

Годишна такса:

Образователни програми:
International GCSE; GCE A-Levels, Диплома за завършено средно образование
Запитване

Местоположение

С вековната си история, безбройните художествени галерии и паметници на културата, калдъръмени улички и места за отдих, днес Пловдив е достоен съперник за живот и образование на столицата. Училището се намира в самият център на града, в подножието на Сахат Тепе. В непосредствена близост е обновения Античен Римски Стадион и Стария град. Античният театър на град Пловдив е само на 100 м., а в района се намират още Куклен Театър - Пловдив, множество паркове, спортни центрове и площадки.

За училището

„Класик“ е лицензирано и акредитирано от МОН през 1997 г като основно училище, а през 2000г като Частна профилирана гимназия „Класик“. От август 2012г. училището е регистрирано и към департамента на образованието във Великобритания като британско международно училище. Училището е сертифициран образователен и изпитен център на Microsoft и акредитиран ETS център за полагане на изпита TOEFL iBT, както и член на COBIS (Council of British International Schools). „Класик“ е оторизиран образователен център към EDEXCEL за провеждане на обучениe и изпити по Националната Британска Oбразователна Програма (British National Curriculum) и получаване на образователни квалификации International GCSE и GCE Advanced Level , които са едни от най-важните изисквания на повечето университети в чужбина.

Сградата, в която се помещава училището е паметник на културата и разполага с 13 класни стаи, физкултурен салон, игрище, двор, арт студио, кабинет по музика, 2 компютърни зали, 2 езикови кабинета, интерактивна зала, стол за хранене и библиотека.

Учебни програми

В учебната програма са интегрирани българската и британска образователни системи, като учениците получават Диплома за завършено основно образование след успешно завършен 9 клас и Диплома за завършено средно образование след успешно завършен 12 клас. Обучението се провежда в малки класове от не повече от 12 ученик чрез интерактивни часове, e-learning помощни средства, e-tests и др. Въведена е обективна система на оценяване, както и система за контрол на качеството на образованието.

Изисквания за прием

Годишен успех много добър 5.00 и успех на приемния тест не по-малко от 75 точки.

Прием за International GCSE за учебна 2012/2013 година: Условие за прием в тази степен е учениците по български образователен стандарт да са редовни ученици в 9 клас . Кандидатства се с успех от завършен 8 клас, полагане на приемен изпит и мотивационно писмо на английски език.

Прием за GCE A-Level за учебна 2012/2013 година: Условие за прием в тази степен е учениците по български образователен стандарт да са редовни ученици в 11 клас . Кандидатства се с успех от завършен 10 клас, полагане на приемен изпит и мотивационно писмо на английски език.

Спорт и развлечения

Във физкултурния салон и игрището учениците могат да практикуват баскетбол, футбол, волейбол, тенис на маса, спортни дисциплини, хандбал и др. В допълнение ежедневно се провеждат курсове по йога, аеробика, карате и футбол. Всяка пролет училище Класик провежда езикова ваканция в Harrow House, Swanage – Великобритания за ученици на възраст от 14-18 години.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник