St John’s College Southsea

графство Хемпшир, Портсмът, Южна Англия

Възраст на учениците:
8 - 18 г.

Годишна такса:
GBP 28 740

Образователни програми:
2-year GCSE, 2-year iGCSEs, Pre-A level, A-level
Запитване

Местоположение

St John’s College, Southsea се намира в графство Хемпшир, Южна Англия, в курортния град Саутсий в южната част на остров Портсмът, а най-близкия голям град е Портсмът. Най-удобните летища са Хийтроу на около 1 час път с кола и Гетуик на 1,5 ч. път с кола.

За училището

St John’s College, Southsea e сравнително малко пансионно училище с прекрасна атмосфера, разположено в крайбрежното градче Саутсий, където учат 83 деца на пансион, а 38 от тях са международни ученици. 90% от възпитаници в A-level програмата, която дава избор между 20 предмета, продължават обучението си в университета, който им е първо желание, а 100% от учениците са приети в университет след завършването. Училището предлага възможност за малък брой ученици в класовете, което съдейства за качеството на обучението и за достъпни преподаватели. В допълнение се предлага програмата Junior School After School Care Team. В нея децата се научават на отборна работа или лидерство, взимайки участие в различни вътрешни конкурси в сферите музика, спорт, театър и танци, или се включват като доброволци в традиционните пролетен и зимен бал на училището. Базата е снабдена с удобни спортни съоръжения като фитнес зала, спортни зали, игрища за хокей, нетбол, крикет, футбол, ръгби, плувен басейн, както и репетиционни, пространства за отдих и учене, библиотеки и други.

Учебни програми

В St John’s College, Southsea се предлагат програмите 2-year GCSE, 2-year iGCSEs, Pre A-level, A-level, както и Enrichment programme и EPQ.

Настаняване

Момчетата и момичетата в пансиона се настаняват в отделни общежития, които са общо шест на брой.

Спорт и развлечения

Извън учебно време и през уикендите се предлагат: фитнес, ръгби, нетбол, футбол, хокей, крикет, плуване и други. Предвидени са и групови занимания като посещения на кино, футболни мачове, автомобилни ралита, разходки и екскурзии. Учениците са насърчавани да се присъединят и към различни клубове по интереси.

Изисквания за прием:

·         полагане на изпити по английски език и математика;

·         копие от академична справка от настоящето училище за последните 2 години на обучение;

·         интервю по Skype с директора на училището;

·         При кандидатстване за програмата А-level се изисква минималният резултат от тест IELTS - 4.5 точки.

 

Допълнителна информация ще получите от агенция „Скай Лайнс“ – официален представител на St. Jones College, Southsea в България.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник