St Edward's School

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/Saint-Edwards-School.jpg

Детайли

Място: Оксфорд, Великобритания
Годишна такса GBP 40 467
Образователни програми GCSE/ IGCSE, A Level, International Baccalaureate
Възраст на учениците 13-18 год.

Местоположение

 
Оксфорд е един от най-престижните академични градове с отлична международна репутация. Базата на St Edward’s School се намира на една миля от централната част на Оксфорд върху площ от 100 декара в сгради във викториански стил и дава лесен достъп до великолепна архитектура, красиви паркове, оживени театри, кина и музеи.

За училището

 
Инспекторатът по училищата във Великобритания (ISI) описва St Edward’s School като забележително училище, което предлага много високо качество на образование, преподаването дава възможност на всички ученици да мислят самостоятелно и да се радват на своя успех. През последните пет години 50 възпитаници на St Edward’s School са продължили своето образование в университетите на Оксфорд и Кеймбридж. Училището е модернизирано с оборудвана съвременна сграда за естествени науки и център за изкуства с театър, зала за репетиции и танцово студио.

Настаняване

 
В St Edward’s School 76% от децата са на пансион и училището е оживено вечерно време и през почивните дни. По-големите ученици се настаняват в самостоятелни стаи, а по-малките - в стаи за 3-4 души в общежития само за момчета или момичета. Храненето е в столова, но има и кухненски боксове за приготвяне на леки закуски.

Спорт и развлечения

 
Има възможности за практикуване на бадминтон, баскетбол, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, джудо, карате, крикет, лека атлетика, нетбол, плуване, раундърс с топка и бухалка, скуош, тенис на маса, тенис и фитнес. Най-високи постижения училището има в първенства по ръгби, хокей и гребане. Актуални са и клубовете по интереси (25 на брой): дебати, приключенски спортове, публична реч, стрелба, танци, театрално продуцентство, шах и др.

Изисквания за прием

Изпити на училището по английски език и математика, които се държат на място. Взема се под внимание и академична справка за последните три години от предходното училище.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users