Shaftesbury School

Шафтсбъри, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
GBP 10 800

Образователни програми:
GCSE, A Level
Запитване

Местоположение


Шафтсбъри е един от най-старите градове във Великобритания, в близост до Солсбъри. Градът е привлекателен и с прекрасната гледка към живописната долина Блекмор, и с местните исторически забележителности. Прочутата калдъръмена улица Голд Хил минава през целия град и стига до подножието на хълма, на който градът е построен.


За училището


Shaftesbury School е държавно училище в покрайнините на град Шафтсбъри. Философията на Shaftesbury School се основава на основните християнски ценности и на три главни идеи: стремеж, действие и постижение. В обширния училищен парк има модерни игрища за футбол и крикет, напълно оборудвана фитнес зала, стена за катерене, спортен салон, зала за танци, арт студио и компютърна зала.

Настаняване


Децата се настаняват в четири общежития, всяко от които носи името на олимпийски шампион - Thompson, Redgrave, Owens и Sanderson. Помещенията са просторни и разполагат с 2, 3 и 4 легла. За учениците в Sixth Form на разположение е и още едно крило с 24 самостоятелни стаи.

Спорт и развлечения


Училището предлага богат избор от спортни занимания - футбол, баскетбол, тенис, бадминтон, плуване, ръгби, катерене и др. Организират се кино вечери, състезания по боулинг, пейнтбол, тенис на маса и билярд, както и екскурзии до близки градове. В отделна сграда се провеждат занимания по актьорско майсторство.

Изисквания за прием

Интервю и изпити по английски език и математика.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник