Queen Ethelburga's College

Йорк, Великобритания

Възраст на учениците:
14–19 год.

Годишна такса:
GBP 36 588 - GBP 46 104

Образователни програми:
Long Term Boarding, GCSE, International Baccalaureate, A-level, Pre IB and Pre A-Level
Запитване

Местоположение

Училището Queen Ethelburga’s е основано през 1912 год. и се намира в провинциален район между графство Йорк и известният град за отдих и спа Хароугейт в северната част на Англия. Училището е заобиколено от приятните градини и обширни полета на красивата Йоркширска провинция. Queen Ethelburga’s се помещава в прекрасна викторианска сграда, и предлага отлични условия за настаняване на пансион.

За училището

Queen Ethelburga’s е в класацията на 5-те най-добри училища в северна Англия, съставена на база академични постижения. Училището се гордее с гостоприемното си отношение и приятелската атмосфера, а преподавателският колектив има много опит в обучението на чуждестранни ученици. Queen Ethelburga's е за момичета и момчета и има представители от 30 различни националности. Училището разполага със собствена конна база и редовно се организират екскурзии до Йорк, както и посещения на Хароугейт. Общият брой на учениците е около 780.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS, A Level и International Baccalaureate. Децата могат да избират да изучават следните чужди езици: испански, немски или френски език.

Настаняване

Учениците от долните и горните класове се настаняват в отделни общежития. Всички стаи са снабдени с интернет и на децата се разрешава да посещават близките градове през уикендите.

Спорт и развлечения

Задължителните спортни дисциплини, включени в учебната програма са: хокей, тенис, нетбол, раундерс с топка и бухалка, футбол, крикет и ръгби. Свободно избираемо се предлагат: конна езда, фитнес и над 15 кръжока по компютри, изкуство и други. Предлагат се и класове по актьорско майсторство, фотография, текстил, мода, дизайн, танци и ораторско изкуство.

Изисквания и прием

Училището приема деца на 5,11,13 и 16 годишна възраст. Полагат се два специални изпити на училището по английски език и математика (в офиса на агенция Скай Лайнс), изисква се и академична справка от настоящето учебно заведение.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник