Queen Ethelburga's College

Детайли

Място: Йорк, Великобритания
Годишна такса GBP 36 390 - GBP 40 035
Образователни програми GCSE, International Baccalaureate, A-level, Pre IB and Pre A-Level
Възраст на учениците 14–19 год.

Местоположение

Училището Queen Ethelburga’s е основано през 1912 год. и се намира в провинциален район между графство Йорк и известният град за отдих и спа Хароугейт в северната част на Англия. Училището е заобиколено от приятните градини и обширни полета на красивата Йоркширска провинция. Queen Ethelburga’s се помещава в прекрасна викторианска сграда, и предлага отлични условия за настаняване на пансион.

За училището

Queen Ethelburga’s е в класацията на 5-те най-добри училища в северна Англия, съставена на база академични постижения. Училището се гордее с гостоприемното си отношение и приятелската атмосфера, а преподавателският колектив има много опит в обучението на чуждестранни ученици. Queen Ethelburga's е за момичета и момчета и има представители от 30 различни националности. Училището разполага със собствена конна база и редовно се организират екскурзии до Йорк, както и посещения на Хароугейт. Общият брой на учениците е около 780.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS, A Level и International Baccalaureate. Децата могат да избират да изучават следните чужди езици: испански, немски или френски език.

Настаняване

Учениците от долните и горните класове се настаняват в отделни общежития. Всички стаи са снабдени с интернет и на децата се разрешава да посещават близките градове през уикендите.

Спорт и развлечения

Задължителните спортни дисциплини, включени в учебната програма са: хокей, тенис, нетбол, раундерс с топка и бухалка, футбол, крикет и ръгби. Свободно избираемо се предлагат: конна езда, фитнес и над 15 кръжока по компютри, изкуство и други. Предлагат се и класове по актьорско майсторство, фотография, текстил, мода, дизайн, танци и ораторско изкуство.

Изисквания и прием

Училището приема деца на 5,11,13 и 16 годишна възраст. Полагат се два специални изпити на училището по английски език и математика (в офиса на агенция Скай Лайнс), изисква се и академична справка от настоящето учебно заведение.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.