Oakham School

Оакхам, Великобритания

Възраст на учениците:
11-18 год.

Годишна такса:
GBP 25 605 - GBP 32 520

Образователни програми:
Long term boarding, GCSE, A Level, International Baccalaureate (IB)
Запитване

Местоположение

Оакхам e град с богата история и е общински център на графство Рутланд - най-малкото по население графство във Великобритания, разположено в региона Ийст Мидландс. Градчето Оакхам е известно с традиционния си базар, който се провежда два пъти седмично в норманския замък в града. Благодарение на чистия си въздух и добрите транспортни връзки, Оакхам привлича много посетители от Лондон и близките Нотингам, Дарби, Лестър, Бирмингам и Кеймбридж.

За училището

Сградата на Oakham School е сред основните забележителности в града със своята забележителна архитектура датираща от 1584 год. Училището е с над 400 годишна история и е оценено от “Good Schools Guide” като "приятелско и непретенциозно училище с напредничаво мислене, което постига впечатляващи академични резултати". Oakham School е "училище с високи постижения във всички области, особено подходящо за деца с разностранни таланти и интереси”. Базата на училището се намира в атрактивен район в близост до центъра на града и всички учебни съоръжения са с много високо качество. На разположение на учениците е една от най-добрите училищни библиотеки в страната, просторни научни лаборатории, компютърни зали, арт студия, театрална зала и музикално училище. Училището разполага и с отлично поддържани спортни терени и площадки.

Учебни програми

Oakham School е смесено училище за момичета и момчета на възраст от 10 до 18 години, което предлага програмите A Levels и International Baccalaureate (IB). Oakham е едно от водещите училища във Великобритания за програмата International Baccalaureate. Важна част в учебната програма заемат спортните и развлекателни дейности, които насърчават личностното развитие на учениците, и развиват уменията им за работа в екип, както и ръководните умения. Преподавателите имат значителен опит в предоставянето на грижи за международни ученици – те са отлично интегрирани. Всеки ученик има личен ръководител, който осигурява подкрепа и наблюдава техния напредък и постижения. В училището се насърчава подържането на тясна връзка между дома и училището, като на родителите се предоставят доклади под формата на писмени становища от преподавателите за академичния напредък на техните деца.

Настаняване

Всеки ученик в Oakham School принадлежи към определено общежитие. Общежитието е от основно значение за пребиваването на международните ученици в Oakham School. Това е място, където децата намират сигурност, подкрепа и разбирателство. Съвместното живеене в общежитието с други съученици представлява отлична възможност децата да привикнат към общоприети ценности като толерантност, подкрепа, учтивост и приятелство. Всички общежития са отлично оборудвани със спални помещения, зали за самоподготовка и кухненски помещения. По-голямата част от стаите са за двама души, но голяма част от по-малките ученици се настаняват в стаи за четирима. На учениците се разрешава да декорират стаите си със снимки, плакати и всичко, което ги прави по-уютни за тях.

Спорт и развлечения

Учениците в Oakham School могат да избират от следните спортове:
Баскетбол, бойни изкуства, ветроходство, волейбол, гимнастика, голф, гребане, йога, кану, катерене по стена,конна езда,крикет, лека атлетика, плуване, ръгби, скуош, тенис на маса, тенис, фитнес, футбол и хокей. Наред с това учениците имат възможност да проявят своите умения в някои от клубовете по интереси: актьорско майсторство, готварство, изкуства, информатиката, испански клуб, катерене, керамика, кино и видео клуб, оркестър, ориентиране, пеене в хор, посещения на театър, публична реч, първа помощ, танци, творческо писане, текстил, фотография и шах.

Изисквания и прием

От всички кандидати се изисква да положат тест по английски език на Oakham School. Юношите на възраст 16+ трябва да демонстрират задоволителни академични резултати от предходното училище и да предоставят препоръка от директора. Кандидатите задължително трябва да преминат устно интервю.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник