Millfield School

Самърсет, Великобритания

Възраст на учениците:
13 - 18 год.

Годишна такса:
GBP 27 495 - GBP 36 945

Образователни програми:
GCSE, AS, A-level и vocational A-level
Запитване

Местоположение

Училището Millfield се намира в красивите околности на графство Самърсет в близост до историческия град Гластънбъри и древния римски град Бат.

За училището

Millfield е сред най-престижните частни училища за средно образование във Великобритания. Прекрасната му база от 670 декара е заобиколена от красива природа, а съоръженията включват басейн с олимпийски размери, собствен театър, арт комплекс, вътрешни тенис кортове, конна база, музикално училище и концертна зала., Общият брой на учениците в Millfield е около 1 200. Millfield се слави като едно от най-добрите спортни училища на острова, в рамките на учебната програма има избор от над 40 различни спортни дисциплини.

Учебни програми

Предлагат се академичните програми GCSE, AS, A Level и професионални A Level. Задължително се изучават информационни технологии, а изборът от чужди езици е богат - арабски, японски, руски, латински, немски, италиански, испански и гръцки. Към училището има специализиран център за английска езикова подготовка за чуждестранни ученици. Организира се също курс за хранене и енология.

Настаняване

Училището разполага с една голяма столова - за ученици и служители. Децата се настаняват в едно от общо 18-те общежития от базата на училището и в околните села. Общежитията са с дежурен педагог, лекар и възпитател. Обособени са спрямо пол и възраст - по-големите се настаняват в самостоятелни или двойни учебни спални, а по-малките - в стаи с трима и повече ученици.

Спорт и развлечения

През годините Millfield School е възпитало много олимпийски медалисти! Предлага разнообразие от задължителни спортни дисциплини - плуване, лека атлетика, тенис, футбол, ръгби, хокей, крикет и нетбол. А-Level учениците имат избор от над 60 други занимания. Училището разполага и със специални отдели за музика, танци, актьорско майсторство и изкуство.

Изисквания и прием

Приемат се ученици до 13 годишна възраст с академична справка от настоящото училище и изпит по английски език, който може да се положи в офиса на агенция Скай Лайнс.

 

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник