Liverpool College

Детайли

Място: Ливърпул, Великобритания
Годишна такса GBP 14 065 - 15 565
Образователни програми GCSE, Pre-A Level, A Level
Възраст на учениците 16-19 год.

Местоположение

 
Liverpool College е разположен в красива гориста местност близо до културните забележителности  на Ливърпул. Четвъртият по големина град във Великобритания с население 500 000 души е разположен на северозападното английско крайбрежие и е важна туристическа дестинация. Популярността му се свързва с едноименния футболен клуб и родно място на групата Бийтълс.


За училището

 
Liverpool College е основан през 1840 г. от известния британски министър-председател Уилям Гладстон. Премества се в настоящата си база в Mossley Hill през 1930 г. Училището е в приятен район, сградите му са смесица от викториански стил и модерно оборудвани класни стаи. Изградени са множество съоръжения - арт студио, библиотека, игрище с изкуствена трева, компютърна зала, лаборатории, музикален кабинет, параклис, писта за лека атлетика, поляна за крикет, студио за дизайн, танцово студио, театрална зала, тенис кортове, физкултурен салон, фитнес център и център за изкуства и технологии.


Настаняване

 
Учениците в гимназията се настаняват в една от следните къщи: Brook's, Butler's, Howson's и Selwyn's, всяка с различни възрастови категории. Общежитията са малки, с просторни, добре обзаведени единични стаи. Годишно се приемат 12 ученици на пансион, общо са 30. Целта е да се осигури добра среда от деца от Великобритания и чужбина.


Спорт и развлечения


Liverpool College предлага над 58 различни спортни дисциплини - бадминтон, баскетбол, голф, гребане, крикет, лакрос, лека атлетика, нетбол, плуване, раундърс с топка и бухалка, ръгби, скуош, тенис, футбол и хокей; клубове по интереси - готварство, джудо, изкуство, лека атлетика, плетиво, танци, театър и шах; и извънкласни занимания - хор и оркестър, които провеждат концерти в колежа и в региона, както и група па самба, свирене на флейта и цигулка. Два пъти седмично децата посещават параклиса в училището.


Изисквания за прием


Изпит по математика и английски език. Изисква се и академична справка от предходното училище. В зависимост от резултатите на изпитите децата се записват или в подготвителния курс за A Level или директно в програмата A Level. Изпитът може да се положи в офисите на агенциите ни.

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Students who complete the program will earn a Master of Computer Science degree - the exact same Master of Computer Science degree.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  

Пишете ни тук

Оставете ни съобщение и ние ще се свържем с Вас.