Liverpool College

Ливърпул, Великобритания

Възраст на учениците:
16-19 год.

Годишна такса:
GBP 14 200

Образователни програми:
GCSE, Pre-A Level, A Level
Запитване

Местоположение

 
Liverpool College е разположен в красива гориста местност близо до културните забележителности  на Ливърпул. Четвъртият по големина град във Великобритания с население 500 000 души е разположен на северозападното английско крайбрежие и е важна туристическа дестинация. Популярността му се свързва с едноименния футболен клуб и родно място на групата Бийтълс.


За училището

 
Liverpool College е основан през 1840 г. от известния британски министър-председател Уилям Гладстон. Премества се в настоящата си база в Mossley Hill през 1930 г. Училището е в приятен район, сградите му са смесица от викториански стил и модерно оборудвани класни стаи. Изградени са множество съоръжения - арт студио, библиотека, игрище с изкуствена трева, компютърна зала, лаборатории, музикален кабинет, параклис, писта за лека атлетика, поляна за крикет, студио за дизайн, танцово студио, театрална зала, тенис кортове, физкултурен салон, фитнес център и център за изкуства и технологии.


Настаняване

 
Учениците в гимназията се настаняват в една от следните къщи: Brook's, Butler's, Howson's и Selwyn's, всяка с различни възрастови категории. Общежитията са малки, с просторни, добре обзаведени единични стаи. Годишно се приемат 12 ученици на пансион, общо са 30. Целта е да се осигури добра среда от деца от Великобритания и чужбина.


Спорт и развлечения


Liverpool College предлага над 58 различни спортни дисциплини - бадминтон, баскетбол, голф, гребане, крикет, лакрос, лека атлетика, нетбол, плуване, раундърс с топка и бухалка, ръгби, скуош, тенис, футбол и хокей; клубове по интереси - готварство, джудо, изкуство, лека атлетика, плетиво, танци, театър и шах; и извънкласни занимания - хор и оркестър, които провеждат концерти в колежа и в региона, както и група па самба, свирене на флейта и цигулка. Два пъти седмично децата посещават параклиса в училището.


Изисквания за прием


Изпит по математика и английски език. Изисква се и академична справка от предходното училище. В зависимост от резултатите на изпитите децата се записват или в подготвителния курс за A Level или директно в програмата A Level. Изпитът може да се положи в офисите на агенциите ни.

Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
Възраст*
   
 Help
Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник