King Edward's Witley

https://www.boardingschools.bg/uploads/images/schools/King-Edwards-School.jpg

Детайли

Място: Годалминг, Съри, Великобритания
Годишна такса GBP 35 370 – GBP 36 750
Образователни програми GCSE, IGCSE, Pre-Sixth form, A Level
Възраст на учениците 11-18 год.

Местоположение

Училището King Edward's Witley е идеално разположено в живописната провинциална местност на границата на графствата Съри и Съсекс. Едно от преимуществата му е, че се намира близо както до южното крайбрежие на Великобритания, така и до централен Лондон.

За училището

King Edward’s School е основано през далечната 1553 и се уповава на дългогодишен опит и традиции, върху които в наши дни гради бъдещето на своите възпитаници. Първокласното пансионно училище за момчета и момичета на възраст от 11-18 год., разполага с отлични съоръжения и висококвалифицирани преподаватели, които допринасят за възпитанието на децата и са гарант за тяхната успешна реализация и бъдещи перспективи. Това е едно от най-големите пансионни училища в югоизточна Англия с ученици от цял свят, чийто разнообразен социален, културен и етнически произход го нареждат сред най-интегрираните училища в страната.

Учебни програми

Подготовка за изпитите GCSE, дългосрочно обучение (повече от една година), краткосрочно обучение (за един срок или една година), обучение по британската програма A-level и програма “Английски като втори език”. Предлагат се и стипендии за ученици с отличителни академични постижения и артистични и музикални заложби.

Настаняване

Момчетата и момичетата на 11 и 12 годишна възраст се настаняват в отделни общежития: в Copeland (за момичета) и в QMH (за момчета). Това им осигурява достатъчно пространство, време и учителски грижи да се интегрират безпроблемно в условията. След девети клас, момчетата и момичетата се настаняват в осем модерни общежития, които разполагат с отделни помещения за учебни занимания и отдих. Общежитията са построени като скачени сгради и това позволява момчетата и момичетата да общуват напълно свободно. За всяко общежитие има отговорни домакини, които откликват на нуждите на учениците. Общежитията постоянно се обновяват, като през 2010 год. предстои цялостна смяна на обзавеждането – първия етап от дългосрочна програма за подобрения.

Спорт и развлечения

Участието в спортни прояви е важна част от програмата за извънкласни занимания в на учениците. На децата се предоставя възможността да вземат редовно участие в следните сортове: крикет, футбол, хокей, баскетбол, тенис и водни спортове. Училището разполага с отлични спортни съоръжения, които включват закрит басейн, модерен спортен център, игрища за скуош, танцово студио, голямо игрище за крикет с изкуствена трева и спортни площадки на открито.

Изисквания и прием

От международните кандидати се изисква да положат изпит по английски език и математика. Основната част от изпита по английски е четене с разбиране, за която се използват текстове от ежедневието като статии от вестници. Изпитите могат да се положат в офиса на „Скай Лайнс” в София или в самото училище.

 

Често задавани въпроси

Как да избера къде да уча?
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина? В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Каква е минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение в чужбина?
Пансионно обучеие в чужбина може да се започне от 6 годишна възраст.
Как да намеря повече информация за програмите?
В повечето пансионни училища минималната възраст, от която може да се започне пансионно обучение е навършени 11 години.
Има ли изисквания спрямо нивото, на което се владее съответния чужд език?
Някои бординг училища предлагат подготвителни програми с цел повишаване на езиковото ниво на кандидата. Нивото на владеене на чужд език се проверява от специално изготвен за това тест от самото училище. Изискване за повечето бординг училища е нивото да е над средното.
При кандидатстване в пансионно училище полага ли се приемен изпит?
В общия случай пансионните училища изискват да проведат интервю с кандидата, което е по Skype или на живо. Държат на полагането на изпит по съответния чужд език и изпит и по предмет, който най-често е по математика.
Къде се провеждат приемните изпити за кандидатстване?
Тези изпити се провеждат в офисите на агенция „Скай Лайнс“.
Какво влиза в таксите за пансионните училища и на каква сума възлизат те?
Най-често в таксите са включени обучението и настаняването на младежа, извънкласните дейности и екскурзиите. Те са строго индивидуални за всяко конкретно училище.
Кога започва учебната година в университета и на колко срока е разделена?
Най-често учебната година стартира началото на септември. Тя е разделена на три срока.

Искате повече информация?

Попълнете формата и ние ще се свържем с вас за повече информация

Изпрати запитване

Ако нямате навършени 14 години, моля, задължително въвеждайте данните на родител/ настойник
Възраст*
   
Име*
Фамилия*
Град
Телефон*
Имейл*
Съобщение
Политика лични данни*  
add users